Κυπριακή Δημοκρατία Κυπριακή Δημοκρατία
2021-2022

2021-2022

Ενημέρωση των μελών της Επιτροπής Εξωτερικών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων για τις προτεραιότητες της Τσεχικής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ιούλιος- Δεκέμβριος 2022) από τον Πρέσβη της Τσεχίας στην Κύπρο, κ. Vladimir Nemec.

Συζήτηση της εφαρμογής της Ευρωπαϊκής Πράσινης Συμφωνίας, των στόχων βιώσιμης ανάπτυξης (SDG’s) και της νομοθετικής πρωτοβουλίας “Fit for 55”.

Οι εξελίξεις στις σχέσεις Ευρωπαϊκής Ένωσης-Τουρκίας και η τουρκική εξωτερική πολιτική. (συνέχιση της συζήτησης). 

Ανταλλαγή απόψεων και τοποθέτηση των μελών της Επιτροπής Εξωτερικών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων επί των απαντήσεων στο ερωτηματολόγιο για την 37η Εξαμηνιαία Έκθεση της Διάσκεψης των Κοινοβουλευτικών Επιτροπών Ευρωπαϊκών Υποθέσεων των Κοινοβουλίων της Ευρωπαϊκής Ένωσης (COSAC).

Ενημέρωση των μελών της Επιτροπής Εξωτερικών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων για τις προτεραιότητες της Γαλλικής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ιανουάριος- Ιούνιος 2022) από την Πρέσβειρα της Γαλλίας στην Κύπρο, κα Salina Grenet-Catalano.

Ενημέρωση της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής  Γεωργίας και Φυσικών Πόρων για τις εξελίξεις αναφορικά με την Κοινή Γεωργική Πολιτική (ΚΓΠ) μετά το 2020.

Παρουσίαση της Ετήσιας Έκθεσης του Ευρωπαϊκού Ελεγκτικού Συνεδρίου (European Court of Auditors) για το οικονομικό έτος 2020 από το μέλος αυτού κ. Λάζαρο Λαζάρου.

Fit for 55.

Ενημέρωση της Επιτροπής Εξωτερικών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων σχετικά με θέματα της ημερήσιας διάταξης του Συμβουλίου Γενικών Υποθέσεων/Εξωτερικών Υποθέσεων και της Επιτροπής των Μονίμων Αντιπροσώπων των κρατών μελών της ΕΕ (COREPER).

Σύμφωνο της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τη Μετανάστευση και το Άσυλο.

Η έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής του 2021 για την κατάσταση του κράτους δικαίου στην Κύπρο.

Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία – Ευρωπαϊκή Πράσινη Φορολόγηση. 

Ενημέρωση της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εξωτερικών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων για την τουρκική εξωτερική πολιτική και τις σχέσεις Ευρωπαϊκής Ένωσης – Τουρκίας. 

Ανταλλαγή απόψεων και τοποθέτηση των μελών της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εξωτερικών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων επί των απαντήσεων στο ερωτηματολόγιο για την 36η Εξαμηνιαία Έκθεση της Διάσκεψης των Κοινοβουλευτικών Επιτροπών Ευρωπαϊκών Υποθέσεων των Κοινοβουλίων της Ευρωπαϊκής Ένωσης (COSAC).