Κυπριακή Δημοκρατία Κυπριακή Δημοκρατία

Ενημέρωση των μελών της Επιτροπής Εξωτερικών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων για τις προτεραιότητες της Τσεχικής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ιούλιος- Δεκέμβριος 2022) από τον Πρέσβη της Τσεχίας στην Κύπρο, κ. Vladimir Nemec.

Η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Εξωτερικών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, στις 12 Ιουλίου 2022, στο πλαίσιο συνάντησης με τον Πρέσβη της Τσεχίας στην Κύπρο, κ. Vladimir Nemec, ενημερώθηκε για τις προτεραιότητες της Τσεχικής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την περίοδο Ιουλίου – Δεκεμβρίου 2022. 

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης έγινε παρουσίαση των κύριων θεματικών των προτεραιοτήτων της Τσεχικής προεδρίας που αφορούν τη διαχείριση της προσφυγικής κρίσης και τη μεταπολεμική ανάκαμψη της Ουκρανίας, την ενεργειακή ασφάλεια, την ενίσχυση της Ευρωπαϊκής αμυντικής ικανότητας, τη στρατηγική ανθεκτικότητα της Ευρωπαϊκής οικονομίας και την ανθεκτικότητα των δημοκρατικών θεσμών. 

Ακολούθησε συζήτηση κατά διάρκεια της οποίας τα μέλη της Επιτροπής εξέφρασαν τις απόψεις τους επί διαφόρων πτυχών των προτεραιοτήτων της Τσεχικής Προεδρίας.