Κυπριακή Δημοκρατία Κυπριακή Δημοκρατία

20η Σύνοδος της Βουλής των Γερόντων - 21/11/2018

20η Σύνοδος της Βουλής των Γερόντων - 21/11/2018

Συνέρχεται αύριο, Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2018, στις 10.00 το πρωί, στη 20η Σύνοδό της η Βουλή των Γερόντων, στο κτήριο της Βουλής των Αντιπροσώπων.

Της Συνόδου θα προεδρεύσει και θα απευθύνει χαιρετισμό ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Δημήτρης Συλλούρης.

Στο πλαίσιο της Συνόδου θα απευθύνουν χαιρετισμούς:
1. Ο Πρόεδρος του Παγκύπριου Συντονιστικού Συμβουλίου Εθελοντισμού και του Συντονιστικού Σώματος της Βουλής των Γερόντων κ. Ηλίας Δημητρίου.
2. Ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων κ. Χρίστος Μαληκκίδης.
3. Η Ιατρική Λειτουργός Πρώτης Τάξης του Υπουργείου Υγείας Δρ. Στάλα Κιούπη.
4. Ο Επίτροπος Εθελοντισμού και μη Κυβερνητικών Οργανώσεων κ. Γιάννης Γιαννάκη.

Στο πλαίσιο της ίδιας Συνόδου θα συζητηθεί το θέμα «Προς μια κοινωνία για όλες τις ηλικίες», σε θέματα που αφορούν την υγεία και την κοινωνική πρόνοια, με βάση τις εκθέσεις των Επιτροπών Υγείας και Κοινωνικής Πρόνοιας της Βουλής των Γερόντων.

Η φετινή 20η Σύνοδος της Βουλής των Γερόντων θα δώσει την ευκαιρία για διάλογο γύρω από το κεντρικό θέμα που τιτλοφορείται «Προς μια κοινωνία για όλες τις ηλικίες» και τις επιμέρους πτυχές του που αφορούν, ανάμεσα σε άλλα, την άμεση εφαρμογή του ΓεΣΥ, την αντιμετώπιση των ηλικιωμένων ατόμων, τη μείωση των λιστών αναμονής, την παραχώρηση φαρμάκων, την άμεση μηχανογράφηση των ιατρικών φακέλων, την πλήρη στελέχωση των αγροτικών ιατρικών κέντρων, την καθιέρωση της κοινοτικής νοσηλευτικής ιατρικής φροντίδας, την αναγνώριση της καρδιοπάθειας ως χρόνιας ασθένειας, το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα, το επίδομα φροντίδας, τους εγκλωβισμένους, την επαναφορά των δικαιωμάτων των συνταξιούχων, τα προβλήματα επιβίωσης, την ασφάλιση οδηγών, την ετήσια ανανέωση της άδειας οδήγησης, την ψυχαγωγία των ηλικιωμένων, το κλείσιμο των υποκαταστημάτων του συνεργατισμού στην ύπαιθρο, τη σύνταξη χηρείας, κ.α.

Στο πλαίσιο της Συνόδου αυτής θα συζητηθούν και εγκριθούν οι ακόλουθες εκθέσεις:
1. Έκθεση της Επιτροπής Κοινωνικής Πρόνοιας της Βουλής των Γερόντων για το θέμα «Προς μια κοινωνία για όλες τις ηλικίες», σε θέματα που αφορούν την κοινωνική πρόνοια.
2. Έκθεση της Επιτροπής Υγείας της Βουλής των Γερόντων για το θέμα «Προς μια κοινωνία για όλες τις ηλικίες», σε θέματα που αφορούν την υγεία.

Στο πλαίσιο της ίδιας Συνόδου θα γίνει παρουσίαση της εικοσάχρονης πορείας της Βουλής των Γερόντων και επίδοση τιμητικής πλακέτας από τον Πρόεδρο του ΠΣΕΕ προς τον Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων κ. Δημήτρη Συλλούρη και ακολούθως θα γίνει επίδοση τιμητικής πλακέτας από τον Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων σε πρωτεργάτες και πρόσωπα που συνέβαλαν με την παρουσία και την προσφορά τους στον θεσμό της Βουλής των Γερόντων.
 

20/11/2018