Κυπριακή Δημοκρατία Κυπριακή Δημοκρατία

Αρχίζουν οι εργασίες της Συνεδρίασης της Διεθνούς Γραμματείας της ΔΣΟ στη Λεμεσό - 2/4/2019

Αρχίζουν οι εργασίες της Συνεδρίασης της Διεθνούς Γραμματείας της ΔΣΟ στη Λεμεσό - 2/4/2019

Η Βουλή των Αντιπροσώπων φιλοξενεί μεταξύ 2 και 4 Απριλίου 2019, στη Λεμεσό, Συνεδρίαση της Διεθνούς Γραμματείας, των Προέδρων και Εισηγητών των Επιτροπών της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης της Ορθοδοξίας (ΔΣΟ), της οποίας είναι ιδρυτικό μέλος. Πέραν της Κύπρου, στη Συνεδρίαση συμμετέχουν κοινοβουλευτικές αντιπροσωπείες από δεκατρία κράτη μέλη της Συνέλευσης: Αίγυπτο, Αλβανία, Αρμενία, Γεωργία, Ελλάδα, Ιορδανία, Λιθουανία, Μαυροβούνιο, Παλαιστίνη, Ρουμανία, Ρωσική Ομοσπονδία, Σερβία και Σουδάν. 

Η Κυπριακή κοινοβουλευτική αντιπροσωπία αποτελείται από τον κ. Άγγελο Βότση (επικεφαλής), μέλος της Διεθνούς Γραμματείας της ΔΣΟ, τον κ. Κώστα Κωνσταντίνου, Πρόεδρο της Επιτροπής Κανονισμού, την κα Ευανθία Σάββα, Εισηγήτρια της Επιτροπής Διεθνούς Πολιτικής και τον κ. Ηλία Μυριάνθους, μέλος της Επιτροπής Οικονομικών του Οργανισμού.

Οι εργασίες της Συνεδρίασης θα αρχίσουν το απόγευμα της Τρίτης, 2 Απριλίου (ώρα 18.00). Θα συζητηθούν οι πρόσφατες δραστηριότητες και ο προγραμματισμός νέων δραστηριοτήτων της ΔΣΟ, καθώς και η προετοιμασία της 26ης Γενικής Συνέλευσης, που θα πραγματοποιηθεί στην Τιφλίδα της Γεωργίας τον προσεχή Ιούνιο. Οι συζητήσεις θα επικεντρωθούν στην περαιτέρω ενδυνάμωση της συνεργασίας της ΔΣΟ με άλλους διεθνείς οργανισμούς και την ενθάρρυνση επαφών μεταξύ κοινοβουλευτικών, εκκλησιαστικών και ακαδημαϊκών θεσμών, για την ανάπτυξη και προώθηση της ορθόδοξης κληρονομιάς και τη συμβολή της στον παγκόσμιο διαθρησκειακό και διαπολιτισμικό διάλογο, με απώτερο στόχο την ειρηνική συνύπαρξη των λαών και την προστασία των χριστιανικών πληθυσμών.  

Οι σύνεδροι θα πραγματοποιήσουν, εξάλλου, πολιτικές επαφές στη Λευκωσία, το απόγευμα της Τετάρτης, 3 Απριλίου.  Θα γίνουν δεκτοί από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας,  κ. Νίκο Αναστασιάδη, ο οποίος και θα βραβεύσει τη ΔΣΟ για τα 25 χρόνια δράσης της από την ίδρυσή της. Οι συμμετέχοντες θα γίνουν επίσης δεκτοί από τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου, κ.κ. Χρυσόστομο Β’ και από τον Πρόεδρο της Βουλής, κ. Δημήτρη Συλλούρη και θα έχουν συνάντηση με τον Υπουργό Εξωτερικών, κ. Νίκο Χριστοδουλίδη. Θα επισκεφθούν δε χώρους θρησκευτικού, ακαδημαϊκού και ιστορικού – πολιτιστικού ενδιαφέροντος, στην επαρχία Πάφου. 

Στα πλαίσια,  τέλος, του εορτασμού των επετειακών εκδηλώσεων για τα 25χρονα της Συνέλευσης, θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια Έκθεσης έργων αγιογραφίας, με θέμα «Η Ανάσταση του Ιησού», στην Πινακοθήκη του Ιδρύματος Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ’, το βράδυ της 3ης Απριλίου, από τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου κ.κ. Χρυσόστομο Β’ και τον Υπουργό Παιδείας και Πολιτισμού κ. Κώστα Χαμπιαούρη. Η έκθεση, που πραγματοποιείται στην Κύπρο μετά από πρόταση του επικεφαλής της Κυπριακής αντιπροσωπείας στην ΔΣΟ, κ. Άγγελου Βότση, θα παραμείνει ανοικτή ως τις 10 Μαΐου 2019.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΕΝ ΒΟΥΛΗΣ ΤΩΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ 
Κυριακή, 31 Μαρτίου 2019