Κυπριακή Δημοκρατία Κυπριακή Δημοκρατία
Επισκέψεις-ξεναγήσεις στη Βουλή

Επισκέψεις-ξεναγήσεις στη Βουλή

Η Βουλή των Αντιπροσώπων, επιχειρώντας να αναπτύξει ουσιαστικότερες σχέσεις με τους πολίτες και θέλοντας να συμβάλει στη δημοκρατική αγωγή των παιδιών και των νέων, καθώς και στην εξοικείωσή τους με τα δημοκρατικά θέσμια και τις διαδικασίες, εδώ και δεκαετίες φιλοξενεί μαθητές και μαθήτριες όλων των βαθμίδων της εκπαίδευσης, καθώς και οργανωμένα σύνολα πολιτών από την Κύπρο και το εξωτερικό. Συγκεκριμένα, μόνο τα τελευταία επτά χρόνια έχουν επισκεφθεί τη Βουλή πέραν των δώδεκα χιλιάδων άτομα. 

Κατά την επίσκεψή τους  οι επισκέπτες/-ριες ξεναγούνται στους χώρους του κυπριακού κοινοβουλίου, επισκέπτονται την αίθουσα συνεδριάσεων της ολομέλειας της Βουλής και παρακολουθούν διάλεξη από αρμόδιο/-α λειτουργό, που περιλαμβάνει τους σημαντικότερους σταθμούς της κοινοβουλευτικής μας ιστορίας από το 1960 μέχρι σήμερα, την ιστορία του κτιρίου της Βουλής, τον τρόπο οργάνωσης και λειτουργίας της, καθώς και τον πολιτικό ρόλο και τις αρμοδιότητες του νομοθετικού σώματος στα πλαίσια του δημοκρατικού μας πολιτεύματος. 

Οι επισκέψεις πραγματοποιούνται κατά τις καθημερινές από τις 8.30 π.μ. μέχρι τη 1.00 μ.μ. και η συνολική διάρκεια της επίσκεψης είναι περίπου μία ώρα και τριάντα λεπτά.

Αρμόδια υπηρεσία της Βουλής για τον σχεδιασμό και τη διαχείριση του εν λόγω προγράμματος είναι η Υπηρεσία Ερευνών, Μελετών και Εκδόσεων. Για περισσότερες πληροφορίες και διευθέτηση επίσκεψης-ξενάγησης μπορείτε να επικοινωνείτε με την κ. Έλενα Μακρυγιώργη, Βιβλιοθηκονόμο (τηλέφωνο επικοινωνίας: 22 407296/292, ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: [email protected]).

Διεύθυνση κεντρικού κτιρίου Βουλής: Λεωφόρος Νεχρού 1, 1102, Λευκωσία.