Κυπριακή Δημοκρατία Κυπριακή Δημοκρατία

ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΡΟΓΓΥΛΗΣ ΤΡΑΠΕΖΗΣ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ «Το μέλλον της ΕΕ: Η προστασία των αρχών και αξιών της ΕΕ ως πυλώνας ειρήνης και σταθερότητας και η ενεργός συμμετοχή των πολιτών» - 09/05/2023

ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΡΟΓΓΥΛΗΣ ΤΡΑΠΕΖΗΣ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ «Το μέλλον της ΕΕ:  Η προστασία των αρχών και αξιών της ΕΕ ως πυλώνας ειρήνης και σταθερότητας και η ενεργός συμμετοχή των πολιτών» - 09/05/2023

Στο πλαίσιο των πανευρωπαϊκών εορτασμών για την Ημέρα της Ευρώπης, η Βουλή των Αντιπροσώπων διοργανώνει συζήτηση στρογγυλής τραπέζης με θέμα «Το μέλλον της ΕΕ:  Η προστασία των αρχών και αξιών της ΕΕ ως πυλώνας ειρήνης και σταθερότητας και η ενεργός συμμετοχή των πολιτών», την Τρίτη, 9 Μαΐου 2023, μεταξύ 9.45-11.15 π.μ., στην αίθουσα «Κερύνεια» του κτιρίου της Βουλής. 

Εισαγωγικές ομιλίες θα απευθύνουν η Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων κ. Αννίτα Δημητρίου, η Επίτροπος Υγείας και Ασφάλειας Τροφίμων της Ευρωπαϊκής Ένωσης κ. Στέλλα Κυριακίδου και ο Ευρωβουλευτής του ΔΗΚΟ, μέλος της Προοδευτικής Συμμαχίας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών και Πρόεδρος της Πολιτικής Επιτροπής για τη Μεσόγειο κ. Κώστας Μαυρίδης.
 
Στη συζήτηση θα συμμετέχουν με εισηγήσεις τους ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εξωτερικών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, βουλευτής εκλογικής περιφέρειας Λευκωσίας του Δημοκρατικού Συναγερμού κ. Χάρης Γεωργιάδης, ο Πρέσβης της Σουηδίας στην Κύπρο κ. Martin Hagström, ο Πρέσβης της Ισπανίας στην Κύπρο κ. Gabriel Ferrán Carrión, ο Επικεφαλής του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Κύπρο κ. Αντρέας Κεττής, η Επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Κύπρο κ. Μυρτώ Ζαμπάρτα και η Αντιπρόεδρος Α΄ του Συμβουλίου Νεολαίας Κύπρου κ. Παντελίτσα Ευαγόρου. Θα ακολουθήσει συζήτηση με όλους τους συμμετέχοντες στην εκδήλωση με συντονίστρια τη δημοσιογράφο κ. Βίβιαν Κανάρη.

Μετά τη λήξη των εργασιών της συζήτησης θα ακολουθήσει δεξίωση στο Αίθριο της Βουλής.