Κυπριακή Δημοκρατία Κυπριακή Δημοκρατία

Συμμετοχή μελών της κυπριακής αντιπροσωπείας στη Διακοινοβουλευτική Συνέλευση της Ορθοδοξίας σε επίσκεψη αντιπροσωπείας της Συνέλευσης στην Πολωνία - 11/05/2023

Συμμετοχή μελών της κυπριακής αντιπροσωπείας στη Διακοινοβουλευτική Συνέλευση της Ορθοδοξίας σε επίσκεψη αντιπροσωπείας της Συνέλευσης στην Πολωνία - 11/05/2023

Oι βουλευτές κ. Πανίκος Λεωνίδου, επικεφαλής και κ. Ευθύμιος Δίπλαρος, μέλος της κυπριακής αντιπροσωπείας στη Διακοινοβουλευτική Συνέλευση της Ορθοδοξίας (ΔΣΟ), μεταβαίνουν αύριο στην Πολωνία, για να συμμετάσχουν σε αποστολή της Συνέλευσης. Της αποστολής της ΔΣΟ θα ηγείται ο κ. Λεωνίδου, κατόπιν σχετικής πρόσκλησης του Γενικού Γραμματέα της ΔΣΟ, Έλληνα βουλευτή, δρα Μάξιμου Χαρακόπουλου και σε αυτήν θα συμμετέχουν  επίσης ο Αρμένιος βουλευτής κ. Sisak Gabrielyan,  ο Πολωνός βουλευτής κ. Eugeniusz Czykwin και ο Σύμβουλος της ΔΣΟ κ. Κώστας Μυγδάλης. 

Η επίσκεψη της ΔΣΟ εντάσσεται στο πλαίσιο της παγκόσμιας εκστρατείας της ΔΣΟ για ευαισθητοποίηση της διεθνούς κοινής γνώμης αναφορικά με την καταδίκη της μετατροπής της Αγίας Σοφίας της Κωνσταντινούπολης σε τζαμί.

Το Σάββατο, θα γίνει παρουσίαση της πολωνικής έκδοσης του αφιερωματικού τόμου της ΔΣΟ με τίτλο «Αγία Σοφία: Οι Ναοί της του Θεού Σοφίας ανά τον Κόσμο» στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στο Σούπρασλ στην ανατολική Πολωνία και, την  Κυριακή, η αντιπροσωπεία της ΔΣΟ θα παραστεί στην τελετή αγιασμού του Ιερού Ναού της του Θεού Σοφίας στη Βαρσοβία, κατόπιν πρόσκλησης του Μητροπολίτη Βαρσοβίας και πάσης Πολωνίας κ. Σάββα. 

Τη Δευτέρα, 15 Μαΐου 2023, η αντιπροσωπεία θα γίνει δεχτή από τον Πρόεδρο της Γερουσίας της Πολωνίας κ. Tomasz Grodzki και θα έχει χωριστές συναντήσεις με τον Πρώτο Αντιπρόεδρο της Βουλής (Sejm) της Πολωνίας κ. Ryszard Terlecki, τον Ρωμαιοκαθολικό Αρχιεπίσκοπο Πολωνίας κ. Wojciech Polak, καθώς και με άλλους πολιτειακούς και εκκλησιαστικούς αξιωματούχους της χώρας.  

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΒΟΥΛΗΣ ΤΩΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ 
Πέμπτη, 11 Μαΐου 2023