Κυπριακή Δημοκρατία Κυπριακή Δημοκρατία

H Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων είχε συνάντηση με τoν Ευρωπαίο Επίτροπο για την Απασχόληση και τα Κοινωνικά Δικαιώματα - 02/02/2024

H Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων είχε συνάντηση με τoν Ευρωπαίο Επίτροπο για την Απασχόληση και τα Κοινωνικά Δικαιώματα - 02/02/2024

Η Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων κ. Αννίτα Δημητρίου είχε σήμερα συνάντηση με τoν Ευρωπαίο Επίτροπο για την Απασχόληση και τα Κοινωνικά Δικαιώματα κ. Nicolas Schmit στο πλαίσιο επίσκεψής του στην Κύπρο. Τον κ. Schmit συνόδευαν η Επικεφαλής της Αντιπροσωπίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Κύπρο κ. Μυρτώ Ζαμπάρτα και υπηρεσιακοί παράγοντες.

Κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν οι προκλήσεις με τις οποίες βρίσκεται αντιμέτωπη η Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ), όπως ο πόλεμος στην Ουκρανία και η κρίση στη Μέση Ανατολή, ζητήματα ασφάλειας της ΕΕ, η προσφυγική και μεταναστευτική κρίση και η ανάγκη για μια πιο κοινωνική Ευρώπη που να ανταποκρίνεται στα καθημερινά προβλήματα των Ευρωπαίων πολιτών.

Η Πρόεδρος της Βουλής επισήμανε ότι η ΕΕ διανύει ίσως μία από τις δυσκολότερες περιόδους στην ιστορία της, όπου θα πρέπει να αντιμετωπίσει πολύπλευρες προκλήσεις και να δώσει ταυτόχρονα σαφείς απαντήσεις και ευρωπαϊκές λύσεις στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Ευρωπαίοι πολίτες. Αναφερόμενη στις επικείμενες Ευρωεκλογές, η κα Δημητρίου επισήμανε ότι η Ένωση, θα πρέπει, επιπροσθέτως των πιο πάνω, να αντιμετωπίσει ταυτόχρονα την αμφισβήτηση από ακραίους πολιτικούς κύκλους στο εσωτερικό της, οι οποίοι εκμεταλλευόμενοι τα προβλήματα των πολιτών, επιχειρούν να χειραγωγήσουν την κοινή γνώμη. Οι άμεσες και έγκαιρες παρεμβάσεις της ΕΕ στα διεθνή ζητήματα, επισήμανε η κα Δημητρίου, καθώς και η τήρηση μίας ενιαίας ευρωπαϊκής στάσης στα τρέχοντα προβλήματα που απασχολούν τους πολίτες, μπορούν να αποτελέσουν εγγύηση για ένα αισιόδοξο ευρωπαϊκό μέλλον.

Η Πρόεδρος της Βουλής ενημέρωσε εξάλλου τον Ευρωπαίο Επίτροπο για την κατάσταση στην Κύπρο και τις προοπτικές επίλυσης του κυπριακού προβλήματος και στηλίτευσε τις εντεινόμενες τουρκικές προκλήσεις εις βάρος της Κυπριακής Δημοκρατίας. Επισήμανε δε ότι η επίλυση του Κυπριακού, θα καταστήσει την Κύπρο ισχυρότερο πυλώνα σταθερότητας στην περιοχή. Η Κύπρος, ανέφερε η κα Δημητρίου, υποστηρίζει την ειρήνη και τη σταθερότητα και αξιοποιεί τις άριστες σχέσεις της με τα κράτη της περιοχής, προκειμένου να αποκλιμακωθεί η κρίση στη Μέση Ανατολή και να παρασχεθεί η απαραίτητη ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα μέσω του θαλάσσιου διαδρόμου.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΕΝ ΒΟΥΛΗΣ ΤΩΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ
Παρασκευή, 02 Φεβρουαρίου 2024