Κυπριακή Δημοκρατία Κυπριακή Δημοκρατία

Η Πρόεδρος της Βουλής δέχθηκε τον Πρέσβη της Ουκρανίας στην Κύπρο κ. Ruslan Nimchynskiy – 11/05/2023

Η Πρόεδρος της Βουλής δέχθηκε τον Πρέσβη της Ουκρανίας στην Κύπρο κ. Ruslan Nimchynskiy – 11/05/2023

Η Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων κα Αννίτα Δημητρίου δέχθηκε σήμερα τον Πρέσβη της Ουκρανίας στην Κύπρο κ. Ruslan Nimchynskiy. 

Η Πρόεδρος της Βουλής επαναβεβαίωσε την αμέριστη στήριξη της Κύπρου και του Κοινοβουλίου προς την Ουκρανία και τον λαό της, στη βάση των αρχών του διεθνούς δικαίου.  Για την Ουκρανία και ολόκληρη την Ευρώπη ο πόλεμος αυτός αποτελεί ζήτημα επιβίωσης και πρέπει να κερδηθεί, τόνισε η κ. Δημητρίου, επισημαίνοντας ιδιαίτερα την ανάγκη αντιμετώπισης σε ευρωπαϊκό επίπεδο το φαινόμενο της προπαγάνδας και παραπληροφόρησης.  

Αναφερόμενη σε πρόσφατη συνάντησή της με τον Ουκρανό ομόλογό της, κ. Ruslan Stephanchuk και στην υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ των δύο Κοινοβουλίων, στο περιθώριο της Διάσκεψης Προέδρων Κοινοβουλίων των χωρών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στην Πράγα, η κ. Δημητρίου εξέφρασε την ετοιμότητα της Βουλής των Αντιπροσώπων να παράσχει κάθε δυνατή βοήθεια και στήριξη προς την Ουκρανία και το Κοινοβούλιό της σε διάφορα επίπεδα, περιλαμβανομένης της ευρωπαϊκής της προοπτικής.  Στο πλαίσιο αυτό, έγινε ανταλλαγή απόψεων όσον αφορά τη δυνατότητα από κοινού ανάληψης διαφόρων πρωτοβουλιών  προς αυτή την κατεύθυνση. 

Ο κ. Nimchynskyi εξήρε τη σημασία του Μνημονίου για την ενίσχυση των διμερών σχέσεων στο κοινοβουλευτικό επίπεδο. Εξέφρασε δε ειλικρινείς ευχαριστίες για την πολυεπίπεδη συμπαράσταση και στήριξη της Κύπρου προς τη χώρα του και ειδικότερα για τη γενναιόδωρη φιλοξενία της οποίας τυγχάνουν οι Ουκρανοί πρόσφυγες στην Κύπρο.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΕΝ ΒΟΥΛΗΣ ΤΩΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ
Πέμπτη, 11 Μαΐου 2023