Κυπριακή Δημοκρατία Κυπριακή Δημοκρατία

Η Πρόεδρος της Βουλής δέχθηκε τον Γενικό Γραμματέα του Κοινοβουλευτικού Κοινοπολιτειακού Συνδέσμου - 18/05/2023

Η Πρόεδρος της Βουλής δέχθηκε τον Γενικό Γραμματέα του Κοινοβουλευτικού Κοινοπολιτειακού Συνδέσμου - 18/05/2023

Η Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων κα Αννίτα Δημητρίου δέχθηκε σήμερα τον Γενικό Γραμματέα του Κοινοβουλευτικού Κοινοπολιτειακού Συνδέσμου (ΚΚΣ – CPA) κ. Stephen Twigg, με την ευκαιρία της επίσκεψής του στην Κύπρο.

Ο κ. Twigg ενημέρωσε την Πρόεδρο της Βουλής για τις τελευταίες εξελίξεις αναφορικά με το θέμα της αλλαγής του νομικού καθεστώτος του ΚΚΣ, σε σχέση με τον χρόνο που θα προηγηθεί πριν την 66η Παγκόσμια Διάσκεψη του Οργανισμού στην Γκάνα τον φθινόπωρο του 2023, ζητώντας τη συμβολή της ΒτΑ προς αυτή την κατεύθυνση.

Εξάλλου, ο κ. Twigg πληροφόρησε την κα Δημητρίου για τις δραστηριότητες της Κοινοβουλευτικής Ακαδημίας του CPA και για τα προγράμματα επιμόρφωσης που προσφέρει σε βουλευτές και υπηρεσιακά στελέχη, τόσο με φυσική παρουσία όσο και διαδικτυακά. Η κα Δημητρίου εξήρε το έργο που επιτελεί ο ΚΚΣ γενικά σε θέματα κοινοβουλευτικής διπλωματίας και ειδικότερα σε θέματα φύλου και νεολαίας και ιδιαίτερα για τις δραστηριότητες των Γυναικών Βουλευτών της Κοινοπολιτείας (CWP).

H Πρόεδρος της Βουλής ενημέρωσε τον κ. Twigg για τις τελευταίες εξελίξεις στο κυπριακό και ιδιαίτερα για τα τεκταινόμενα στην περίκλειστη πόλη της Αμμοχώστου, στα πλαίσια διαβήματος που είχε αποστείλει σε ομολόγους της, συμπεριλαμβανομένου του Προέδρου της Εκτελεστικής Επιτροπής του ΚΚΣ, κ. Ian Liddell-Grainger.

Τέλος, ανταλλάγηκαν απόψεις για την επερχόμενη επίσημη επίσκεψη της Προέδρου της Βουλής στο Λονδίνο και για άλλα θέματα κοινού ενδιαφέροντος.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΕΝ ΒΟΥΛΗΣ ΤΩΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ, 
Πέμπτη, 18 Μαΐου 2023