Κυπριακή Δημοκρατία Κυπριακή Δημοκρατία

Ενημέρωση των μελών της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εξωτερικών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων για τις προτεραιότητες της Ισπανικής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ιούλιος- Δεκέμβριος 2023) από τον Πρέσβη της Ισπανίας στην Κύπρο, κ. Gabriel Ferrán Carrión

Η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Εξωτερικών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, στις 11 Ιουλίου 2023, στο πλαίσιο συνάντησης με τον Πρέσβη της Ισπανίας στην Κύπρο, κ. Gabriel Ferrán Carrión, ενημερώθηκε για τις προτεραιότητες της Ισπανικής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την περίοδο Ιουλίου – Δεκεμβρίου 2023.  
 
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης έγινε παρουσίαση των κύριων θεματικών των προτεραιοτήτων της Ισπανικής προεδρίας που αφορούν τη βιομηχανοποίηση της ΕΕ και τη διασφάλιση της ανοικτής στρατηγικής αυτονομίας της, την πρόοδο στον τομέα της πράσινης μετάβασης και της περιβαλλοντικής προσαρμογής, την περαιτέρω προώθηση  της κοινωνικής και της οικονομικής δικαιοσύνης και την ενίσχυση της ευρωπαϊκής ενότητας. 
 
Ακολούθησε συζήτηση κατά διάρκεια της οποίας τα μέλη της Επιτροπής εξέφρασαν τις απόψεις τους επί διαφόρων πτυχών των προτεραιοτήτων της Ισπανικής Προεδρίας.