Κυπριακή Δημοκρατία Κυπριακή Δημοκρατία

2019-2020

Ενημέρωση της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εξωτερικών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων για το Νέο Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο της ΕΕ για την περίοδο 2021-2027.

Ενημέρωση της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εξωτερικών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων για τη Δέκατη Πέμπτη Έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής προς το Συμβούλιο για την εφαρμογή του Κανονισμού (ΕΚ) αριθ. 866/2004 (Κανονισμού για την Πράσινη Γραμμή) [έγγραφο COM(2019) 323].

Διαβούλευση της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εξωτερικών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων με τους Υπουργούς Εξωτερικών και Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων για τον επαναπατρισμό των φοιτητών μας στην Κύπρο και την ευρωπαϊκή πολιτική αντιμετώπισης του κορωνοϊού (μέσω τηλεδιάσκεψης). 

Στόχος και πολιτικές της κυβέρνησης στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Δράσης για το Κλίμα και την Ενέργεια 2021-2030. 

Ενημέρωση της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού για το νομοθετικό πλαίσιο που διέπει τα πνευματικά και συγγενικά δικαιώματα και για τυχόν προβλήματα που έχουν προκύψει μετά την εναρμόνιση της εθνικής νομοθεσίας με την Οδηγία 2014/26/ΕΕ. 

Παρουσίαση της Ετήσιας Έκθεσης του Ευρωπαϊκού Ελεγκτικού Συνεδρίου για το οικονομικό έτος 2018 από το μέλος του κ. Λάζαρο Λαζάρου.

Η εφαρμογή της Οδηγίας για τα αστικά λύματα 91/271/ΕΟΚ και της σχετικής εθνικής νομοθεσίας και τα μέτρα που λαμβάνει το κράτος για την πλήρη εφαρμογή τους.

Ενημέρωση της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού για τις ενέργειες που γίνονται από το Υπουργείο Άμυνας για ανάπτυξη αμυντικής βιομηχανίας υψηλής τεχνολογίας με αξιοποίηση κονδυλίων στα πλαίσια της Μόνιμης Διαρθρωμένης Συνεργασίας.

Ανταλλαγή απόψεων και τοποθέτηση των μελών της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εξωτερικών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων αναφορικά με το ερωτηματολόγιο για την 32η εξαμηνιαία έκθεση της COSAC.