Κυπριακή Δημοκρατία Κυπριακή Δημοκρατία

2018-2019

Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα που προκύπτουν από το Brexit και η πολιτική της κυβέρνησης.

Ενημέρωση της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Παιδείας και Πολιτισμού όσον αφορά τις συνέπειες του Brexit σε θέματα ανώτερης και ανώτατης εκπαίδευσης και ειδικότερα οι αναγκαίες ενέργειες που πρέπει να γίνουν όσον αφορά υφιστάμενες εκπαιδευτικές συνεργασίες/συμφωνίες μεταξύ εκπαιδευτικών ιδρυμάτων της Κύπρου και εκπαιδευτικών ιδρυμάτων του Ηνωμένου Βασιλείου.

Ενημέρωση της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού για τις ενέργειες στις οποίες προβαίνει το Υπουργείο Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας σε σχέση με πιθανό άτακτο Brexit.

Ενημέρωση της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Γεωργίας και Φυσικών Πόρων για τις εξελίξεις αναφορικά με την ΚΓΠ μετά το 2020. 

Συνάντηση της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Οικονομικών και Προϋπολογισμού με εκπροσώπους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στο πλαίσιο του Προγράμματος Εποπτείας της Κύπρου για σκοπούς αξιολόγησης της οικονομικής, δημοσιονομικής και χρηματοπιστωτικής κατάστασης της χώρας.

Κοινή συνάντηση των Κοινοβουλευτικών Επιτροπών Οικονομικών και Προϋπολογισμού και Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων με αντιπροσωπία υπηρεσιακών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Εξαμήνου και της δημοσίευσης της «Έκθεσης Κύπρου», που προηγείται των ειδικών ανά χώρα συστάσεων.

Παρουσίαση της Ετήσιας Έκθεσης του Ευρωπαϊκού Ελεγκτικού Συνεδρίου για το οικονομικό έτος 2017 από το μέλος του κ. Λάζαρο Λαζάρου.

Παρουσίαση από τον Υπουργό Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος του Προσχεδίου του Εθνικού Σχεδίου της Κύπρου για την Ενέργεια και το Κλίμα για την περίοδο 2021-2030 ενώπιον της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Περιβάλλοντος (στα πλαίσια της συνεισφοράς της Κύπρου στους συλλογικούς στόχους της ΕΕ για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής).

Ενημέρωση της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Περιβάλλοντος για την εφαρμογή των περί Συσκευασιών και Αποβλήτων Συσκευασιών (Μείωση της Κατανάλωσης Πλαστικής Σακούλας Μεταφοράς) Κανονισμών του 2017 [υποχρέωση που απορρέει από την Οδηγία (ΕΕ) 2015/720 του ΕΚ και του Συμβουλίου της 29ης Απριλίου 2015 σχετικά με την τροποποίηση της Οδηγίας 94/62/ΕΚ με σκοπό τη μείωση της κατανάλωσης λεπτών πλαστικών σακουλιών μεταφοράς].

Ενημέρωση της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού για τις υποχρεώσεις της Δημοκρατίας δυνάμει του Κανονισμού (ΕΕ) 2015/848 περί των διαδικασιών αφερεγγυότητας για το ευρωπαϊκό πρόγραμμα χρηματοδότησης «Διευκόλυνση, Συνδέοντας την Ευρώπη», καθώς και για το έργο της διασύνδεσης των μητρώων αφερεγγυότητας.

Κοινή συνάντηση των Κοινοβουλευτικών Επιτροπών Γεωργίας και Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος με τον Διευθυντή της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για Θέματα Στρατηγικής για το Κλίμα κ. Artur Runge-Metzger αναφορικά με την μακροπρόθεσμη στρατηγική της ΕΕ για έναν καθαρό πλανήτη.

Ενημέρωση της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού για το νομοθετικό πλαίσιο που διέπει τα πνευματικά και συγγενικά δικαιώματα και για τυχόν προβλήματα που έχουν προκύψει μετά την εναρμόνιση της εθνικής νομοθεσίας με την Οδηγία 2014/26/ΕΕ.

Ανταλλαγή απόψεων και τοποθέτηση των μελών της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εξωτερικών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων αναφορικά με το ερωτηματολόγιο για την 30η εξαμηνιαία έκθεση της COSAC.

Τοποθέτηση των μελών της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εξωτερικών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων αναφορικά με το ερωτηματολόγιο για την 31η εξαμηνιαία έκθεση της COSAC.