Κυπριακή Δημοκρατία Κυπριακή Δημοκρατία

Συνάντηση Προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων με το Μέλος του Ευρωπαϊκού Ελεγκτικού Συνεδρίου κ. Λευτέρη Χριστοφόρου - 01/06/2023

Συνάντηση Προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων με το Μέλος του Ευρωπαϊκού Ελεγκτικού Συνεδρίου κ. Λευτέρη Χριστοφόρου - 01/06/2023

Η Πρόεδρος της Βουλής δέχθηκε σήμερα το Μέλος του Ευρωπαϊκού Ελεγκτικού Συνεδρίου κ. Λευτέρη Χριστοφόρου.

Καλωσορίζοντας τον κ. Χριστόφορου η Πρόεδρος της Βουλής ευχήθηκε κάθε επιτυχία στα νέα του καθήκοντα  και εξήρε τον ρόλο του Ελεγκτικού Συνεδρίου ως εξωτερικού ελεγκτή των οικονομικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) με στόχο την βελτίωση της χρηματοοικονομικής της διαχείρισης. Έκανε δε ιδιαίτερη μνεία στη διαχρονική συνεργασία των Κυπρίων Μελών του Ευρωπαϊκού Ελεγκτικού Συνεδρίου με τη Βουλή των Αντιπροσώπων, στο πλαίσιο της συζήτησης των ετήσιων εκθέσεών του.  

Ο κ. Χριστοφόρου αναφέρθηκε στο έργο του Ευρωπαϊκού Ελεγκτικού Συνεδρίου που έχει ως στόχο τη νομότυπη και αποτελεσματική διαχείριση των πόρων του προϋπολογισμού της ΕΕ αλλά και του Μηχανισμού Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, προς όφελος των ευρωπαίων πολιτών.

Στο πλαίσιο αυτό η Πρόεδρος της Βουλής σημείωσε την υψηλή απορρόφηση ευρωπαϊκών κονδυλίων από την Κύπρο ενώ εκφράστηκε εκατέρωθεν η ελπίδα για επιτυχή απορρόφηση εντός των σχετικών χρονοδιαγραμμάτων, των  κονδυλίων τα οποία είναι διαθέσιμα μέσω του Μηχανισμού Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.     

ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΕΝ ΒΟΥΛΗΣ ΤΩΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ
Πέμπτη, 1 Ιουνίου 2023