Κυπριακή Δημοκρατία Κυπριακή Δημοκρατία

Η Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων κα Αννίτα Δημητρίου δέχθηκε τον Πρέσβη του Ισραήλ στην Κύπρο κ. Oren Anolik - 19/01/2023

Η Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων κα Αννίτα Δημητρίου δέχθηκε τον Πρέσβη του Ισραήλ στην Κύπρο κ. Oren Anolik - 19/01/2023

Η Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων κα Αννίτα Δημητρίου δέχθηκε σήμερα σε συνάντηση τον Πρέσβη του Ισραήλ στην Κύπρο κ. Oren Anolik, ο οποίος, ακολούθως, παρέστη στη Συνεδρία της Ολομέλειας της Βουλής των Αντιπροσώπων, κατά την οποία η Πρόεδρος του Σώματος έκανε αναφορά στην Ημέρα Μνήμης των Θυμάτων του Ολοκαυτώματος.

Κατά τη συνάντηση, η κα Δημητρίου υπογράμμισε τη σημασία που η Κύπρος προσδίδει στην υπόμνηση του Ολοκαυτώματος, ώστε, όπως ανέφερε, τα μηνύματα αυτού του φρικτού εγκλήματος κατά της ανθρωπότητας να διαδίδονται στην Κυπριακή κοινωνία και παγκοσμίως, ιδιαίτερα δε στις νεότερες γενιές, προς αποφυγή της επανάληψης παρόμοιων εγκλημάτων στο μέλλον.

Ο κ. Anolik εξέφρασε την εκτίμηση του Ισραήλ για την τιμή που ανελλιπώς η Βουλή των Αντιπροσώπων αποτίνει στα θύματα του Ολοκαυτώματος κάθε χρόνο και για τις διάφορες εκδηλώσεις μνήμης που διοργανώνονται στην Κύπρο για την Ημέρα Μνήμης των Θυμάτων του Ολοκαυτώματος.

Με την ευκαιρία αυτή, η κα Δημητρίου και ο κ. Anolik επαναβεβαίωσαν την κοινή βούλησή τους για συνέχιση της άριστης συνεργασίας και των ανταλλαγών μεταξύ της Βουλής των Αντιπροσώπων και της Κνεσσέτ. 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΕΝ ΒΟΥΛΗΣ ΤΩΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ
Πέμπτη, 19 Ιανουαρίου 2023