Κυπριακή Δημοκρατία Κυπριακή Δημοκρατία

Η Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων δέχθηκε τον νέο Πρέσβη του Κουβέιτ στην Κύπρο - 24/01/2023

Η Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων δέχθηκε τον νέο Πρέσβη του Κουβέιτ στην Κύπρο - 24/01/2023

Η Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων κα Αννίτα Δημητρίου δέχθηκε σήμερα τον νέο Πρέσβη του Κουβέιτ στην Κύπρο κ. Abdullah Al Korafi, στον οποίο ευχήθηκε κάθε επιτυχία στο έργο του.

Κατά τη συνάντηση, υπογραμμίστηκε εκατέρωθεν το εξαίρετο επίπεδο σχέσεων μεταξύ της Κύπρου και του Κουβέιτ και η κοινή βούληση για περαιτέρω ενδυνάμωση της συνεργασίας σε όλα τα επίπεδα, περιλαμβανομένου του κοινοβουλευτικού.

Η Πρόεδρος της Βουλής εξέφρασε την εκτίμησή της για τη σταθερή στάση αρχών του Κουβέιτ όσον αφορά στο κυπριακό πρόβλημα, καθώς και για το ιδιαίτερο ενδιαφέρον και την ετοιμότητα του Κουβέιτ να παράσχει κάθε δυνατή βοήθεια στις προσπάθειες για διακρίβωση της τύχης των αγνοουμένων.

Ο Πρέσβης του Κουβέιτ υπογράμμισε ότι η χώρα του τηρεί στάση αρχών και βρίσκεται στο πλευρό της Κύπρου, στην οποία παρέχει κάθε δυνατή υποστήριξη όσον αφορά στις προσπάθειες για επίλυση του κυπριακού προβλήματος. Αναφερόμενος ειδικότερα στο έργο της Διερευνητικής Επιτροπής για τους Αγνοουμένους, ο κ. Korafi σημείωσε τη δυνατότητα παροχής τεχνογνωσίας στη χώρα του, η οποία υπήρξε θύμα ξένης εισβολής και βιώνει και αυτή το δράμα των αγνοουμένων. Ο κ. Korafi εξήρε το άριστο επίπεδο των σχέσεων Κύπρου – Κουβέιτ και τη σημαντική πρόοδο που έχει σημειωθεί, ιδιαίτερα κατά τα τελευταία χρόνια,στη συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών σε διάφορους τομείς κοινού ενδιαφέροντος.  

Τέλος, συζητήθηκαν τρόποι περαιτέρω ενίσχυσης των κοινοβουλευτικών σχέσεων Κύπρου - Κουβέιτ.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΕΝ ΒΟΥΛΗΣ ΤΩΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ
Τρίτη, 24 Ιανουαρίου 2023