Κυπριακή Δημοκρατία Κυπριακή Δημοκρατία

Επικοινωνία της Προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων με την Πρόεδρο της Γερμανικής Ομοσπονδιακής Βουλής - 18/01/2023

Επικοινωνία της Προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων με την Πρόεδρο της Γερμανικής Ομοσπονδιακής Βουλής - 18/01/2023

Η Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων κα Αννίτα Δημητρίου είχε σήμερα το απόγευμα επικοινωνία με την Πρόεδρο της Γερμανικής Ομοσπονδιακής Βουλής (Bundestag) κα Bärbel Bas.

Κύριο θέμα της επικοινωνίας των δύο Προέδρων ήταν η ανταλλαγή απόψεων για τη θεσμοθέτηση τακτικών συναντήσεων των Γυναικών Προέδρων των Κοινοβουλίων κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η κοινή πρωτοβουλία, η οποία συμφωνήθηκε κατά την επίσημη επίσκεψη της Προέδρου της Βουλής στο Βερολίνο, τον περασμένο Σεπτέμβριο, στοχεύει στην ανάληψη κοινών δράσεων για σημαντικά ζητήματα και προκλήσεις που αφορούν στα ανθρώπινα δικαιώματα, με ιδιαίτερη έμφαση στις ευάλωτες ομάδες και σε θέματα ισότητας των φύλων, ενδυνάμωσης των γυναικών και κοριτσιών και μεγαλύτερης εκπροσώπησης των γυναικών στα κέντρα λήψης αποφάσεων.

Οι κες Δημητρίου και Bas επαναβεβαίωσαν τις άριστες σχέσεις μεταξύ των Κοινοβουλίων Κύπρου και Γερμανίας και την κοινή βούλησή τους για ενίσχυση και περαιτέρω ενδυνάμωση του διακοινοβουλευτικού διαλόγου και της συνεργασίας σε όλα τα επίπεδα.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΕΝ ΒΟΥΛΗΣ ΤΩΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΏΠΩΝ
Τετάρτη, 18 Ιανουαρίου 2023