Κυπριακή Δημοκρατία Κυπριακή Δημοκρατία

Εκδήλωση της Βουλής των Αντιπροσώπων για τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή - 02/11/2022

Εκδήλωση της Βουλής των Αντιπροσώπων για τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή - 02/11/2022

Εκδήλωση της Βουλής των Αντιπροσώπων για τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή με τίτλο «Η κυπριακή γη υποδέχεται τους πρόσφυγες του 1922»

Τετάρτη, 2 Νοεμβρίου 2022, 6.00 μ.μ., αίθουσα «Καστελιώτισσα»

Με αφορμή την τραγική επέτειο των 100 χρόνων από τη Μικρασιατική Καταστροφή και με σκοπό την απότιση φόρου τιμής στις εκατοντάδες χιλιάδες των θυμάτων της Μικρασιατικής Καταστροφής, η Βουλή των Αντιπροσώπων διοργανώνει εκδήλωση με θέμα «Η κυπριακή γη υποδέχεται τους πρόσφυγες του 1922». 

Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει χαιρετισμό από την Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων κ. Αννίτα Δημητρίου, παρουσίαση της δίγλωσσης έκδοσης της Βουλής «Η κυπριακή γη υποδέχεται τους πρόσφυγες του 1922» “Cyprus welcomes the Asia Minor refugees of 1922” από την Πρόεδρο του Συνδέσμου Μικρασιατών Κύπρου κ. Μόνα Σαββίδου Θεοδούλου, ομιλία από τον κ. Πέτρο Παπαπολυβίου, Αναπληρωτή Καθηγητή Σύγχρονης Ελληνικής Ιστορίας του Πανεπιστημίου Κύπρου, με θέμα: «Μικρασιατική Καταστροφή: Άμεσες και μακροπρόθεσμες συνέπειες στον ελληνισμό» και θα ολοκληρωθεί με καλλιτεχνικό πρόγραμμα από τη σχολή παραδοσιακής μουσικής «Αγία Σοφία». 

Η εκδήλωση είναι ανοικτή στο κοινό.