Κυπριακή Δημοκρατία Κυπριακή Δημοκρατία

Ο βουλευτής κ. Γιώργος Λουκαΐδης θα συμμετάσχει σε συνεδρίες της ΚΣΣΕ στο Παρίσι - 17/03/2023

Ο βουλευτής κ. Γιώργος Λουκαΐδης θα συμμετάσχει σε συνεδρίες της ΚΣΣΕ στο Παρίσι - 17/03/2023

Ο κ. Λουκαΐδης, μέλος της κυπριακής αντιπροσωπίας στην ΚΣΣΕ, μεταβαίνει στο Παρίσι, για να συμμετάσχει σε συνεδρίες της Επιτροπής Πολιτικών Υποθέσεων και Δημοκρατίας και της Επιτροπής Παρακολούθησης της Τήρησης των Υποχρεώσεων και Δεσμεύσεων των κρατών μελών του Συμβουλίου της Ευρώπης, οι οποίες θα πραγματοποιηθούν στις 20 και 21 Μαρτίου 2023.  Τον κ. Λουκαΐδη θα συνοδεύει η Ανώτερη Λειτουργός Διεθνών Σχέσεων κα Γαβριέλλα Μαραγκού. 

Τη συνεδρία της Επιτροπής Πολιτικών Υποθέσεων και Δημοκρατίας θα απασχολήσουν θέματα, όπως η επόμενη Σύνοδος Αρχηγών Κρατών του Συμβουλίου της Ευρώπης, οι πολιτικές συνέπειες της ένοπλης επίθεσης της Ρωσίας στην Ουκρανία, οι εξελίξεις στη Λιβύη και τη Μέση Ανατολή, και η διασφάλιση της ειρήνης και της σταθερότητας στην Ανατολική Μεσόγειο. 

Στο πλαίσιο της συνεδρίας της Επιτροπής Παρακολούθησης της Τήρησης των Υποχρεώσεων και Δεσμεύσεων των κρατών μελών του Συμβουλίου της Ευρώπης, θα  συζητηθεί η πορεία συμμόρφωσης αριθμού κρατών μελών του Συμβουλίου της Ευρώπης με τις συμβατικές τους υποχρεώσεις έναντι του Οργανισμού. Θα πραγματοποιηθεί επίσης ακρόαση με θέμα τη θέσπιση νομοθεσίας κατά των ολιγαρχών στην Ουκρανία, Γεωργία και Μολδαβία, στη βάση γνωμοδοτήσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τη Δημοκρατία μέσω του Δικαίου (Επιτροπής Βενετίας). 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΕΝ ΒΟΥΛΗΣ ΤΩΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ
Παρασκευή, 17 Μαρτίου 2023