Κυπριακή Δημοκρατία Κυπριακή Δημοκρατία

Ο βουλευτής κ. Γιώργος Λουκαΐδης θα συμμετάσχει σε συνεδρία της Μόνιμης Επιτροπής της ΚΣΣΕ στο Ρέικιαβικ - 23/11/2022

Ο βουλευτής κ. Γιώργος Λουκαΐδης θα συμμετάσχει σε συνεδρία της Μόνιμης Επιτροπής της ΚΣΣΕ στο Ρέικιαβικ - 23/11/2022

Ο βουλευτής κ. Γιώργος Λουκαΐδης, μέλος της κυπριακής αντιπροσωπίας στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης (ΚΣΣΕ), μεταβαίνει στο Ρέικιαβικ για να συμμετάσχει στις εργασίες της Μόνιμης Επιτροπής της ΚΣΣΕ που θα πραγματοποιηθούν στις 24 και 25 Νοεμβρίου.  

Ως Εισηγητής της Επιτροπής Πολιτικών Υποθέσεων και Δημοκρατίας για το θέμα της αξιολόγησης του θεσμού «Συνεταιρισμός για τη Δημοκρατία» σε σχέση με το Κοινοβούλιο της Ιορδανίας, ο κ. Λουκαϊδης θα υποβάλει σχετική Έκθεση και Ψήφισμα ενώπιον της Μόνιμης Επιτροπής, για έγκριση. 

Άλλα θέματα που θα απασχολήσουν τη Μόνιμη Επιτροπή είναι η εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών, οι πρόσφατες εκλογές σε Βοσνία-Ερζεγοβίνη και Βουλγαρία, η σύγκλιση προσεχούς Συνόδου κορυφής σε επίπεδο αρχηγών κρατών του Συμβουλίου της Ευρώπης, η κλιμάκωση της ρωσικής επιθετικότητας στην Ουκρανία,  καθώς και η ενδυνάμωση του ρόλου του Συμβουλίου της Ευρώπης στην οικοδόμηση της ευρωπαϊκής αρχιτεκτονικής ασφάλειας.

Tη συνεδρία θα προσφωνήσουν εξάλλου, ο Πρόεδρος του Ισλανδικού Κοινοβουλίου, κ. Birgir Ármannsson, η Πρωθυπουργός της Ισλανδίας και Υπουργός για Θέματα Ισότητας, κα Katrín Jakobsdóttir και η Υπουργός Εξωτερικών της χώρας, κα Þórdís Kolbrún Reykfjörð Gylfadóttir.

Ανακοινωθέν Βουλής Αντιπροσώπων
Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2022