Κυπριακή Δημοκρατία Κυπριακή Δημοκρατία

Συνάντηση της Προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων με την Υπουργό Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως - 19/05/2023

Συνάντηση της Προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων με την Υπουργό Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως - 19/05/2023

Η Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, κα Αννίτα Δημητρίου, πραγματοποίησε σήμερα, Παρασκευή, 19 Μαΐου 2023, συνάντηση με την Υπουργό Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως, κα Άννα Κουκκίδη-Προκοπίου, με την ευκαιρία της ανάληψης των καθηκόντων της τελευταίας.

Κατά τη συνάντηση, η Πρόεδρος της Βουλής αναφέρθηκε στις διαχρονικά άριστες σχέσεις του νομοθετικού σώματος με το Υπουργείο Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως και εξέφρασε τη βούλησή της για περαιτέρω ενίσχυση της εν λόγω συνεργασίας, με απόλυτο σεβασμό στην αρχή της διάκρισης των εξουσιών.  Ιδιαίτερη αναφορά έγινε από την Πρόεδρο της Βουλής στην επιτακτική ανάγκη θωράκισης των αρχών του κράτους δικαίου, μέσω, πρωτίστως, της διασφάλισης της ορθής και τάχιστης απονομής της δικαιοσύνης.

Από πλευράς της, η Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως επιβεβαίωσε την αγαστή συνεργασία της εκτελεστικής με την νομοθετική εξουσία, τονίζοντας ότι αυτή είναι προς όφελος του συνόλου των πολιτών και της κοινωνίας ευρύτερα.  Πρόσθετα, η υπουργός είχε την ευκαιρία να συζητήσει με την Πρόεδρο της Βουλής για τα σχέδια νόμου των οποίων η συζήτηση εκκρεμεί ενώπιον της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Νομικών, Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως και τα οποία εμπίπτουν στην καθ΄ ύλην αρμοδιότητα του υπουργείου της.

Τέλος, επισημάνθηκε εκατέρωθεν η ανάγκη εξεύρεσης τρόπων στενότερης συνεργασίας σε όλα τα επίπεδα προς αντιμετώπιση των πολλαπλών προκλήσεων που αντιμετωπίζει η κυπριακή δικαιοσύνη.   

ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΕΝ ΒΟΥΛΗΣ ΤΩΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ
Παρασκευή, 19 Μαΐου 2023