Κυπριακή Δημοκρατία Κυπριακή Δημοκρατία

Χαιρετισμός της Προέδρου της Βουλής στην έναρξη της δρομικής διοργάνωσης «Radisson Blu Διεθνής Μαραθώνιος Λάρνακας» - 20/11/2022

Χαιρετισμός της Προέδρου της Βουλής στην έναρξη της δρομικής διοργάνωσης «Radisson Blu Διεθνής Μαραθώνιος Λάρνακας» - 20/11/2022

Χαιρετισμός της Προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων κ. Αννίτας Δημητρίου στην έναρξη της δρομικής διοργάνωσης «Radisson Blu Διεθνής Μαραθώνιος Λάρνακας» - Πλατεία Ευρώπης, Λάρνακα - Κυριακή, 20 Νοεμβρίου 2022, 11.15 π.μ.

Αξιότιμε κύριε υπουργέ, 
Αξιότιμοι /μες κυρίες /οι βουλευτές /τριες,
Αξιότιμοι κυρίες /κοι Δήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι,
Αξιότιμα μέλη της οργανωτικής επιτροπής,
Αγαπητοί εθελοντές και αγαπητές εθελόντριες,
Αγαπητές συμμετέχουσες και αγαπητοί συμμετέχοντες, 
Κυρίες και κύριοι,

Είμαστε για ακόμη μια χρονιά εδώ σε ένα πλέον πετυχημένο θεσμό.

Χαιρετίζω λοιπόν και φέτος με ιδιαίτερη χαρά την έναρξη του 5ου Διεθνούς Μαραθωνίου Λάρνακας «Radisson Blu», του πρώτου πράσινου μαραθωνίου της Κύπρου, ο οποίος έχει συν τοις άλλοις σημαντική φιλανθρωπική διάσταση, καθώς μέσα από τις εισφορές στηρίζονται πολλοί κοινωφελείς οργανισμοί.  Αναφέρω ενδεικτικά το Καραϊσκάκειο Ίδρυμα, το Ronald McDonald House Charities, το Κοινωνικό Παντοπωλείο Λάρνακας και τόσους άλλους που είναι αδύνατον να τους αναφέρω όλους.  

Η διοργάνωση αυτή έχει ήδη αναδειχθεί σε ένα από τα πιο δημοφιλή αθλητικά γεγονότα στην περιοχή μας και τοποθετεί τη Λάρνακα, αλλά και ολόκληρη την Κύπρο σε κεντρική θέση στον παγκόσμιο αθλητικό χάρτη, προβάλλοντάς τη διεθνώς ως έναν θελκτικό και ποιοτικό προορισμό, που προάγει παράλληλα τον αθλητικό τουρισμό.

Ο Διεθνής Μαραθώνιος Λάρνακας, στον οποίο συμμετέχουν φέτος αθλητές από 72 χώρες, προσφέρει την ευκαιρία στους συμμετέχοντες και συμμετέχουσες, ντόπιους και ξένους, μικρούς και μεγάλους, να γνωρίσουν και να απολαύσουν τη Λάρνακα με έναν εναλλακτικό τρόπο, μέσα από τις πανέμορφες διαδρομές που έχουν οργανωθεί.  Ταυτόχρονα, τους προσφέρει την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με την πολιτιστική κληρονομιά της πόλης μας και συνακόλουθα να ανιχνεύσουν τους μακραίωνους δεσμούς της Κύπρου με τις διαχρονικές αξίες του ολυμπιακού ιδεώδους και αθλητισμού. 

Φίλες και φίλοι,

Αυτό που ενώνει τις χιλιάδες των ανθρώπων που μαζευτήκαμε σήμερα εδώ, προερχόμενοι από διαφορετικές χώρες, με διαφορετικά βιώματα και εμπειρίες, από όλο το φάσμα των ηλικιών, είναι ξεχωριστό∙  είναι η αγάπη για τον αθλητισμό γενικά και για το αγώνισμα του μαραθωνίου ειδικότερα, ένα αγώνισμα που διαχρονικά γοητεύει και κερδίζει στην καρδιά του κόσμου ξεχωριστή θέση.  Ίσως επειδή συμβολίζει όσο κανένα άλλο αγώνισμα την αναμέτρηση του ανθρώπου όχι τόσο με έναν αντίπαλο, αλλά με τον ίδιο τον εαυτό του.  Την αναμέτρηση της δύναμης του ανθρώπινου πνεύματος ενάντια στα όρια της σωματικής αντοχής.  Την επικράτηση του πείσματος και της αποφασιστικότητας του αθλητή πάνω στο ίδιο του το σώμα.  Γι’ αυτό η συμμετοχή και μόνο σε έναν μαραθώνιο είναι νίκη από μόνη της.  

Κυρίες και κύριοι,

Η Βουλή των Αντιπροσώπων πάντοτε στηρίζει τη διοργάνωση τέτοιων αξιόλογων αθλητικών δραστηριοτήτων, όπως η σημερινή, και είναι τιμή μου να δώσω την έναρξη της μαζικότερης διαδρομής του Διεθνούς Μαραθωνίου «Radisson Blu», ενός εταιρικού αγώνα απόστασης πέντε χιλιομέτρων.  Ο αγώνας αυτός δίνει την ευκαιρία στο προσωπικό όλων των εταιρειών που συμμετέχουν να τρέξουν και να ασκηθούν, να ενισχύσουν περαιτέρω το ομαδικό πνεύμα και ταυτόχρονα να συμβάλουν στη φιλανθρωπική δράση της σημερινής διοργάνωσης.  

Θέλω λοιπόν να συγχαρώ θερμά τους διοργανωτές /τριες, τους χορηγούς, τους εθελοντές /τριες, καθώς και όλες και όλους, όσες και όσοι εργάστηκαν για ακόμα μια χρονιά, για να γίνει πραγματικότητα ο φετινός Διεθνής Μαραθώνιος «Radisson Blu».  

Εύχομαι σε όλους τους δρομείς και στον καθένα και στην καθεμιά ξεχωριστά να εκπληρωθούν οι προσδοκίες σας και να κατακτηθεί ο στόχος που ο καθένας και η καθεμιά έχει βάλει μέσα από τη συμμετοχή του στον αγώνα αυτό.