Κυπριακή Δημοκρατία Κυπριακή Δημοκρατία

Εξήντα χρόνια Κυπριακής Δημοκρατίας, Εξήντα παράθυρα στην κοινοβουλευτική μας ιστορία

Εξήντα χρόνια Κυπριακής Δημοκρατίας, Εξήντα παράθυρα στην κοινοβουλευτική μας ιστορία

Εκδόθηκε τον Απρίλιο του 2021 σε 1 500 αντίτυπα. Πρόκειται για την έντυπη παρουσίαση της ομότιτλης πολυθεματικής έκθεσης που διοργανώθηκε από τη Βουλή των Αντιπροσώπων στα πλαίσια των εορτασμών για τα εξηντάχρονα της Κυπριακής Δημοκρατίας και του νομοθετικού σώματος.

Το μεγαλύτερο μέρος της έκδοσης αποτελείται από τα εξήντα «παράθυρα», στα οποία παρουσιάζονται χρονολογικά ανά έτος, αρχίζοντας από την προετοιμασία του νεοσύστατου κράτους της Κυπριακής Δημοκρατίας με τις πρώτες προεδρικές εκλογές του 1959, τα σημαντικότερα γεγονότα της εξηντάχρονης ιστορίας της Βουλής μέσα από κείμενα, φωτογραφικό υλικό, πρωτοσέλιδα και άρθρα εφημερίδων. Στην έκδοση περιλαμβάνονται επίσης οι συνθέσεις των έντεκα βουλευτικών περιόδων από το 1960 μέχρι και σήμερα (οι Πρόεδροι και τα μέλη του κοινοβουλίου, καθώς  και οι αντιπρόσωποι των θρησκευτικών ομάδων των Μαρωνιτών, των Αρμενίων και των Λατίνων). Τέλος, στην έκδοση περιλαμβάνεται αντίγραφο του έργου του μεγάλου Κύπριου ζωγράφου Αδαμάντιου Διαμαντή «Ο Κόσμος της Κύπρου», που ευγενώς παραχωρήθηκε στη Βουλή από την Πινακοθήκη του Ιδρύματος Λεβέντη και το Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών.

Διατίθεται προς πώληση στην τιμή των €20 από τη Βουλή των Αντιπροσώπων και τα βιβλιοπωλεία MAM, «Επιφανίου» και «Σολώνειον Κέντρον Βιβλίου».