Κυπριακή Δημοκρατία Κυπριακή Δημοκρατία

H Πρόεδρος της Βουλής δέχθηκε τον Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αρμόδιο για τον ευρωπαϊκό τρόπο ζωής, κ. Μαργαρίτη Σχοινά - 22/03/2024

H Πρόεδρος της Βουλής δέχθηκε τον Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αρμόδιο για τον ευρωπαϊκό τρόπο ζωής, κ. Μαργαρίτη Σχοινά - 22/03/2024

Η Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων κ. Αννίτα Δημητρίου δέχθηκε σήμερα τον Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αρμόδιο για τον ευρωπαϊκό τρόπο ζωής, κ. Μαργαρίτη Σχοινά. 

Καλωσορίζοντας τον κ. Σχοινά, η κ. Δημητρίου εξέφρασε τις ευχαριστίες της για τις προσπάθειες που καταβάλλονται εκ μέρους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για επίλυση του μεταναστευτικού ζητήματος και υπογράμμισε την ανάγκη συνέχισης των προσπαθειών υπό το φως της εύφλεκτης  κατάστασης στην περιοχή της Μέσης Ανατολής. Αναφερόμενος στην Κύπρο, ο κ. Σχοινάς επισήμανε την πρόοδο που επιτεύχθηκε όσον αφορά τη μείωση των μεταναστευτικών ροών και την αύξηση των επιστροφών και τόνισε τη σημασία της επέκτασης και ενίσχυσης της συνεργασίας με τα κράτη της περιοχής για σκοπούς αποτελεσματικότερης αντιμετώπισης του μεταναστευτικού ζητήματος. 

Κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν εξάλλου ζητήματα που άπτονται των επερχόμενων ευρωπαϊκών εκλογών. Στο πλαίσιο αυτό, η Πρόεδρος της Βουλής υπογράμμισε την ανάγκη άσκησης πιο αποτελεσματικών πολιτικών εκ μέρους της ΕΕ, καθώς και περαιτέρω ανάδειξης του ηγετικού της ρόλου στη διεθνή σκηνή, ώστε το έργο που παράγεται να καθίσταται ορατό στους ευρωπαίους πολίτες. 

Τέλος, έγινε ανταλλαγή απόψεων σε σχέση με άλλες περιφερειακές εξελίξεις και ζητήματα επικαιρότητας.
 
ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΕΝ ΒΟΥΛΗΣ ΤΩΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ
Παρασκευή, 22 Μαρτίου 2024