Κυπριακή Δημοκρατία Κυπριακή Δημοκρατία

Χαιρετισμός του Προέδρου της Βουλής στην Ημερίδα του Παγκύπριου Συνδέσμου Μελισσοκόμων - 21/12/2013

Χαιρετισμός του Προέδρου της Βουλής στην Ημερίδα του Παγκύπριου Συνδέσμου Μελισσοκόμων - 21/12/2013

Χαιρετισμός του Προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων κ. Γιαννάκη Λ. Ομήρου στην Ημερίδα και Γενική Εκλογική Συνέλευση του
Παγκύπριου Συνδέσμου Μελισσοκόμων - Σάββατο, 21 Δεκεμβρίου 2013 – 9.00 π.μ. - Αίθουσα «Κέντρου Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης Ορεινής Λάρνακας» στη Σκαρίνου

Φίλες και φίλοι,

Είναι με ιδιαίτερη χαρά που ανταποκρίθηκα στην πρόσκληση του Παγκύπριου Συνδέσμου Μελισσοκόμων, για να χαιρετίσω τη σημερινή Ημερίδα και Γενική Εκλογική Συνέλευση του Συνδέσμου.

Η μελισσοκομία είναι ιδιαίτερα σημαντικός τομέας της αγροτικής ζωής της Κύπρου. Γι’ αυτό το λόγο η Βουλή των Αντιπροσώπων, μέσα από τις δραστηριότητες της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Γεωργίας και Φυσικών Πόρων, έχει ασχοληθεί αρκετές φορές στο παρελθόν με τις προοπτικές του κλάδου της μελισσοκομίας και τα προβλήματα που πρέπει να αντιμετωπιστούν για την καλύτερη δυνατή εξέλιξη του τομέα αυτού.

Από την πλευρά της εκτελεστικής εξουσίας, κρατάμε παλαιότερες δηλώσεις του τέως υπουργού Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος, σχετικά με τις προτεραιότητες του συγκεκριμένου υπουργείου, όσον αφορά τη στήριξη του μελισσοκομικού τομέα, τόσο μέσω στοχευμένων μέτρων, όσο και μέσα από το Εθνικό Πρόγραμμα Μελισσοκομίας και το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2007-2013.

Ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Μελισσοκόμων συμβάλλει ενεργά στην προώθηση της μελισσοκομίας μέσω της ενημέρωσης του κοινού για το θέμα αυτό και της επιμόρφωσης των μελών του για την καλύτερη δυνατή δραστηριοποίησή τους στον τομέα της μελισσοκομίας.

Οι δραστηριότητες του Παγκύπριου Συνδέσμου Μελισσοκόμων, όμως, δεν περιορίζονται στο εσωτερικό. Σε μια χρονική περίοδο όπου το όνομα της Κυπριακής Δημοκρατίας έχει αμαυρωθεί, λόγω της οικονομικής κατάρρευσης, η συμμετοχή του Συνδέσμου σε ευρωπαϊκούς και διεθνείς συνδέσμους και οργανισμούς, δείχνει ένα καλύτερο πρόσωπο της χώρας μας στο εξωτερικό.

Η πρόσφατη βράβευση συγκεκριμένου κυπριακού μελιού στο Διεθνές Συνέδριο “Apimondia 2013” ως το “Καλύτερο Μέλι στον Κόσμο” και η παρουσία σήμερα εδώ του κ. Gilles Ratia,  Προέδρου του Παγκόσμιου Οργανισμού Μελισσοκομίας “Apimondia” καθώς και του Δρα Ανδρέα Θρασυβούλου, καθηγητή του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, δείχνουν τα θετικά αποτελέσματα που επέφεραν οι δραστηριότητες του Συνδέσμου.


Συγχαίρω, λοιπόν, τον Παγκύπριο Σύνδεσμο Μελισσοκόμων για την πορεία του μέχρι σήμερα και είμαι βέβαιος ότι θα ακολουθήσουν ακόμα μεγαλύτερες επιτυχίες στο μέλλον.

Εύχομαι κάθε επιτυχία στη σημερινή σας Ημερίδα και στις εργασίες της Γενικής Εκλογικής Συνέλευσης του Συνδέσμου.

Τελειώνοντας, εύχομαι σε όλους και όλες Καλά Χριστούγεννα και Ευτυχισμένο το Νέο Έτος.