RSS YouTube Spacer
Ελληνικά Spacer - Spacer Türkçe Spacer - Spacer English
Κυπριακή Δημοκρατία

Χαιρετισμός του Προέδρου της Βουλής στην Ειδική Σύνοδο της Κυπριακής Παιδοβουλής - 17/2/2015

Χαιρετισμός του Προέδρου της Βουλής στην Ειδική Σύνοδο της Κυπριακής Παιδοβουλής - 17/2/2015

Χαιρετισμός του Προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων  κ. Γιαννάκη Λ. Ομήρου  στην Ειδική Σύνοδο  της Κυπριακής Παιδοβουλής Τρίτη, 17 Φεβρουαρίου 2015 - 10.00  π.μ.


Αγαπητή κα Επίτροπε Προστασίας των Δικαιωμάτων του Παιδιού,
Αγαπητά μέλη της Βουλής και της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Παιδείας,
Αγαπητοί εκπρόσωποι της Παγκύπριας Συντονιστικής Επιτροπής Προστασίας και Ευημερίας του Παιδιού,
Αγαπητοί παιδοβουλευτές,

Με ιδιαίτερη χαρά σας καλωσορίζω στην Ειδική Σύνοδο της Κυπριακής Παιδοβουλής.  Με τη σημερινή συνεδρία αποχαιρετούμε τους παιδοβουλευτές που έχουν ήδη ολοκληρώσει με επιτυχία τη δίχρονη θητεία τους και καλωσορίζουμε τους νέους παιδοβουλευτές που θα συνεχίσουν επάξια με την ίδια υπευθυνότητα το σημαντικό αυτό θεσμό.

 Είναι αδιαμφισβήτητο γεγονός ότι οι απερχόμενοι παιδοβουλευτές αποκόμισαν χρήσιμες εμπειρίες από την ανάμειξή τους στα κοινά και έγιναν κοινωνοί των διαδικασιών της δημόσιας συζήτησης, του διαλόγου, του σεβασμού της αντίθετης άποψης  και της διαδικασίας λήψης αποφάσεων. Οφείλω να πω ότι εκπροσώπησαν επάξια το μαθητικό και νεανικό κόσμο,            συμμετέχοντας στο πολιτικοκοινωνικό γίγνεσθαι, αφού άλλωστε αυτό είναι ένα πάγιο αίτημά τους, δηλαδή να έχουν ρόλο και λόγο στις εξελίξεις που συντελούνται στον τόπο.

Πραγματικά τους συγχαίρω γιατί με τις ανησυχίες, τους προβληματισμούς και τα πιστεύω τους, κατέθεσαν με σοβαρότητα και ήθος τις δικές τους θέσεις και απόψεις σε αρκετά σημαντικά θέματα που απασχολούν τη σημερινή κοινωνία των νέων. Τους εύχομαι κάθε καλό και επιτυχία και σίγουρα καλή σταδιοδρομία στη ζωή τους.

Τους ευχαριστούμε γιατί έδωσαν και σε εμάς την ευκαιρία να γίνουμε κοινωνοί των προβλημάτων και των ανησυχιών τους και να συμβάλουμε στο μέτρο των δυνατοτήτων και των αρμοδιοτήτων μας, στην επίλυση των προβλημάτων που τους απασχολούν.

Απευθυνόμενος τώρα προς εσάς, τους νέους παιδοβουλευτές θα ήθελα να σας καλωσορίσω και πάλι και να σας ευχηθώ κάθε επιτυχία στα καθήκοντα που θα αναλάβετε και κάθε επιτυχία στη σημαντική δράση που έχετε να διαδραματίσετε ως παιδοβουλευτές.  Σίγουρα ο θεσμός αυτός θα σας καταστήσει κοινωνούς των δημοκρατικών διαδικασιών, θα αναπτύξει τον προβληματισμό σας και τη συμμετοχή σας στα κοινά και θα αποκτήσετε ένα ουσιαστικό ρόλο μέσα στην κοινωνία. Είμαι βέβαιος ότι θα ευαισθητοποιηθείτε ως πολίτες και θα εργαστείτε με υπευθυνότητα και ζήλο ενάντια στους διάφορους κακούς οιωνούς που απειλούν την πατρίδα μας, ορθώνοντας το ανάστημά σας σε κάθε αδικία και συμβάλλοντας έτσι στη διαμόρφωση ενός καλύτερου μέλλοντος.

Ολοκληρώνοντας, αξίζει να επισημάνω για ακόμη μια φορά ότι η καθιέρωση του σημαντικού αυτού θεσμού λειτούργησε και λειτουργεί με επιτυχία εδώ και αρκετά χρόνια και μέσα από αυτόν δίνεται η ευκαιρία σε όλους να συζητήσουν και να προβληματιστούν για τα διάφορα σοβαρά θέματα που απασχολούν τη σημερινή κοινωνία και ιδιαίτερα τη νεολαία μας. Μέσα από την ανταλλαγή αυτή των απόψεων και τον προβληματισμό εξάγονται σημαντικά μηνύματα προς την πολιτεία και την κοινωνία, γιατί οι απόψεις των παιδιών είναι πάντοτε πολύ σημαντικές και πρέπει να ακούονται.

Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό την κρίσιμη αυτή περίοδο που διέρχεται η πατρίδα μας, λόγω της οικονομικής κρίσης η οποία έχει επηρεάσει αρνητικά την ευημερία και την πρόοδο στον τόπο μας. Το σοβαρό και επίκαιρο αυτό θέμα της οικονομικής κρίσης και της ανεργίας ιδιαίτερα ανάμεσα στους νέους, απότοκο της οικονομικής κρίσης, απασχολεί σίγουρα και πολλές άλλες σύγχρονες κοινωνίες και κράτη τόσο στην Ευρώπη όσο και στον υπόλοιπο κόσμο. Στη δική μας όμως περίπτωση υπάρχει η ιδιομορφία ότι είμαστε μια χώρα που τα μισά της εδάφη είναι υπό την κατοχή της Τουρκίας, μιας δύναμης με επεκτατικές διαθέσεις. Γι’ αυτό θα πρέπει να φανούμε δυνατοί και να μην λυγίσουμε μπροστά στις όποιες δυσκολίες. Με ενότητα, αυτοπεποίθηση και σθένος πρέπει να υπερβούμε τη δυσμενή αυτή συγκυρία και θα τα καταφέρουμε. Αναμένουμε όμως από τους Ευρωπαίους εταίρους μας να σεβαστούν τη θεμελιώδη ευρωπαϊκή αρχή της αλληλεγγύης και να σταθούν όχι μόνο δίπλα στην Κύπρο αλλά και την Ελλάδα που διέρχεται πολύ δύσκολες στιγμές την κρίσιμη αυτή περίοδο.

Στο σημείο αυτό κηρύσσω τη λήξη των εργασιών της Ειδικής Συνόδου της Κυπριακής Παιδοβουλής.

 

HRpChPrl 1
Λήψη Λήψη
HRpChPrl 2
Λήψη Λήψη
HRpChPrl 3
Λήψη Λήψη
HRpChPrl 4
Λήψη Λήψη
HRpChPrl 5
Λήψη Λήψη
HRpChPrl 6
Λήψη Λήψη
HRpChPrl 7
Λήψη Λήψη

ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ
spacer
Βουλή των Αντιπροσώπων © Πνευματικά δικαιώματα 2019
spacer
Δημιούργημα της: Dynamic Works | Με την ισχύ του DWCMS