ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Βουλή των Αντιπροσώπων

Βουλή των Αντιπροσώπων

Δραστηριότητες

Συμμετοχή βουλευτών στις εργασίες του 2ου Μέρους της Συνόδου 2022 της ΚΣΣΕ, στο Στρασβούργο - 21/04/2022

Συμμετοχή βουλευτών στις εργασίες του 2ου Μέρους της Συνόδου 2022 της ΚΣΣΕ, στο Στρασβούργο - 21/04/2022

Οι βουλευτές κ. Νίκος Τορναρίτης (επικεφαλής), κ. Γιώργος Λουκαϊδης και κ. Κωστής Ευσταθίου, μέλη της κυπριακής αντιπροσωπίας στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης (ΚΣΣΕ), μεταβαίνουν, τη Δευτέρα, 25 Απριλίου 2022, στο Στρασβούργο, για να συμμετάσχουν στις εργασίες του 2ου Μέρους της Συνόδου 2022 της ΚΣΣΕ, η οποία θα πραγματοποιηθεί μεταξύ 25 και 29 Απριλίου 2022.  Την αντιπροσωπία θα συνοδεύουν η Ανώτερη Λειτουργός Διεθνών Σχέσεων κα Γαβριέλλα Μαραγκού και η Λειτουργός Διεθνών Σχέσεων Α’ της Βουλής κα Έλενα Περσιάνη. 

Τη Σύνοδο θα απασχολήσουν, μεταξύ άλλων θεμάτων, οι συνέπειες της επίθεσης της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας, η αποϊδρυματοποίηση ατόμων με αναπηρία, η καταπολέμηση των διακρίσεων στη βάση της κοινωνικής καταγωγής, η ενίσχυση της στρατηγικής συνεργασίας μεταξύ Συμβουλίου της Ευρώπης και Ευρωπαϊκής Ένωσης και η διαφύλαξη και προώθηση της γνήσιας δημοκρατίας στην Ευρώπη.  

Τη Συνέλευση θα  προσφωνήσει ο Πρόεδρος της Ιταλικής Δημοκρατίας κ. Sergio Mattarella, η Γενική Γραμματέας του Συμβουλίου της Ευρώπης κα Marija Pejčinović και η Επίτροπος Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Οργανισμού κα Burić Dunja Mijatović. 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΕΝ ΒΟΥΛΗΣ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ
Πέμπτη, 21 Απριλίου 2022