ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Βουλή των Αντιπροσώπων

Βουλή των Αντιπροσώπων

Δραστηριότητες

Εκδήλωση της Βουλής των Αντιπροσώπων για την Παγκόσμια Ημέρα του Παιδιού - 01/06/2022

Εκδήλωση της Βουλής των Αντιπροσώπων για την Παγκόσμια Ημέρα του Παιδιού - 01/06/2022

1η Ιουνίου 2022 Διεθνής Ημέρα Παιδιού 
Γέμισε η Βουλή με παιδικά χαμόγελα

Με παιδικά γέλια και φωνές πλημμύρισε σήμερα το πρωί το κτίριο της Βουλή των Αντιπροσώπων και ένα μήνυμα αισιοδοξίας στάλθηκε προς κάθε κατεύθυνση από τα παιδιά που συμμετείχαν στις δράσεις που διοργανώθηκαν στο κοινοβούλιο με πρωτοβουλία της Προέδρου της Βουλής κ. Αννίτας Δημητρίου, στα πλαίσια της Παγκόσμιας Ημέρας του Παιδιού. 

Στην εκδήλωση συμμετείχαν εβδομήντα ένα (71) παιδιά και οι εκπαιδευτικοί συνοδοί τους, από επτά σχολεία της Λευκωσίας. Κατά την άφιξή τους οι νεαροί καλεσμένοι οδηγήθηκαν στην αίθουσα της ολομέλειας της Βουλής, όπου καλωσορίζοντάς τους η Πρόεδρος της Βουλής μίλησε για τη σημαντικότητα της ημέρας αυτής, κυρίως όσον αφορά τα δικαιώματα των παιδιών, και ανέπτυξε τον ρόλο και το έργο της Βουλής των Αντιπροσώπων. Ακολούθως τα παιδιά χωρίστηκαν σε τέσσερις ομάδες και συμμετείχαν διαδοχικά σε αντίστοιχο αριθμό εργαστηρίων. Στο πρώτο εργαστήρι ο κ. Χαμπής Τσαγγάρης, ο γνωστός χαράκτης, παρουσίασε στα παιδιά το κυπριακό παραμύθι «Ο Σπανός τζι οι σαράντα δράτζιοι». Οι κ. Έλενα Παυλίδου και Νικολέττα Βερυκίου, εκπαιδεύτριες σε θέματα παιδικού θεάτρου, απασχόλησαν τα παιδιά σε ένα δημιουργικό θεατρικό εργαστήρι, ενώ η εικαστική παιδαγωγός και μουσειοπαιδαγωγός κ. Έλενα Παναγιώτου ετοίμασε για τα παιδιά εργαστήρι χειροτεχνίας με θέμα τον ιδανικό κόσμο στον οποίο κάθε παιδί θα ήθελε να ζει, σε ένα «Εικαστικό πικ νικ» που πραγματοποιήθηκε στον Δημοτικό Κήπο Λευκωσίας πίσω από τη Βουλή. Τέλος, ο κ. Κυριάκος Στούππας, εκπαιδευτής του Συμβουλίου Νεολαίας Κύπρου, οργάνωσε για τα παιδιά ένα διασκεδαστικό κυνήγι θησαυρού με θέμα το κοινοβούλιο. 

Μετά από δύο χρόνια περιορισμών λόγω της πανδημίας, η επίσκεψη των παιδιών, η οποία συνέπεσε με την άρση του μέτρου χρήσης μάσκας σε κλειστούς χώρους, χάρισε στο κοινοβούλιο μία πνοή χαράς και διάθεση περαιτέρω προσπάθειας για την εξασφάλιση ενός όμορφου και ευοίωνου μέλλοντος για την Κύπρο μας.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΕΝ ΒΟΥΛΗΣ ΤΩΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ
Τετάρτη, 1η Ιουνίου, 2022