ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Βουλή των Αντιπροσώπων

Βουλή των Αντιπροσώπων

Δραστηριότητες

Διοργάνωση πάνελ στα πλαίσια του προγράμματος «Πρακτική Άσκηση στη Βουλή» - 25/07/2022

Διοργάνωση πάνελ στα πλαίσια του προγράμματος «Πρακτική Άσκηση στη Βουλή» - 25/07/2022

Η Βουλή των Αντιπροσώπων, στα πλαίσια του προγράμματος «Πρακτική Άσκηση στη Βουλή», που εφαρμόζεται ήδη από τη φετινή χρονιά με πρωτοβουλία της Προέδρου της Βουλής κ. Αννίτας Δημητρίου, διοργανώνει πάνελ με θέμα «Άτομα με αναπηρίες: Ποια θεωρούνται βάσει νόμου, ποια στην πράξη, η επάρκεια ή μη του σχετικού κράτους προνοίας, ποια τα θεσμοθετημένα δικαιώματα και οι ενδεχόμενες παραβιάσεις τους», την Τρίτη, 26 Ιουλίου 2022, στην αίθουσα «Κερύνεια», 10.00 π.μ. - 12.00 μ.

Στις εργασίες του πάνελ θα συμμετέχουν οι βουλευτές μέλη των Κοινοβουλευτικών Επιτροπών Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και Ίσων Ευκαιριών μεταξύ Ανδρών και Γυναικών, Υγείας και Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, καθώς και οι φοιτητές που συμμετέχουν στο πρόγραμμα «Πρακτική Άσκηση στη Βουλή».  

Στα πλαίσια του πάνελ οι φοιτητές θα έχουν την ευκαιρία να εκφράσουν προς τα μέλη του νομοθετικού σώματος τους προβληματισμούς, τις θέσεις και εισηγήσεις τους για το πιο πάνω θέμα, τις οποίες οι βουλευτές θα κληθούν, στο πλαίσιο της συζήτησης, να απαντήσουν και να σχολιάσουν. Στόχος είναι να δοθεί η ευκαιρία στους νέους συμμετέχοντες στο εν λόγω πρόγραμμα να εκφράσουν τις δικές τους απόψεις για θέματα που απασχολούν τη νεολαία, διευρύνοντας ταυτόχρονα τον καινούριο δίαυλο επικοινωνίας Βουλής-νεολαίας που έχει δημιουργηθεί με την έναρξη και υλοποίηση του προγράμματος.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΕΝ ΒΟΥΛΗΣ ΤΩΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ
Δευτέρα, 25 Ιουλίου 2022