ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Βουλή των Αντιπροσώπων

Βουλή των Αντιπροσώπων

Δραστηριότητες

Απαντητική επιστολή του βουλευτή κ. Τορναρίτη σε επιστολή διάβημα της κας Μπακογιάννη στην ΚΣΣΕ - 14/07/2022

Απαντητική επιστολή του βουλευτή κ. Τορναρίτη σε επιστολή διάβημα της κας Μπακογιάννη στην ΚΣΣΕ - 14/07/2022

Ο βουλευτής κ. Νίκος Τορναρίτης, επικεφαλής της κυπριακής αντιπροσωπίας στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης (ΚΣΣΕ), απέστειλε σήμερα απαντητική επιστολή σε επιστολή – διάβημα της Ελληνίδας ομολόγου του στην ΚΣΣΕ, κας Ντόρας Μπακογιάννη, προς τους επικεφαλής των αντιπροσωπιών στη Συνέλευση, για τις εντεινόμενες τουρκικές προκλήσεις στο Αιγαίο και τη δημοσίευση από τον κυβερνητικό εταίρο του Τούρκου Προέδρου, κ. Ντεβλέτ Μπαχτσελί, χάρτη του Αιγαίου όπου ελληνικά νησιά παρουσιάζονται ως τουρκικά εδάφη. 

Στην επιστολή του, ο κ. Τορναρίτης επισημαίνει ότι η απαράδεκτη αυτή ενέργεια, μεταξύ πολλών άλλων της Τουρκίας εναντίον της Ελλάδας και της Κύπρου, η οποία υφίσταται για μισό σχεδόν αιώνα τις συνέπειες της τουρκικής εισβολής και συνεχιζόμενης κατοχής τμήματος του εδάφους της, εντάσσεται στην αναθεωρητική και επεκτατική πολιτική της χώρας αυτής στην ευρύτερη περιοχή και πέραν αυτής. 

Ο κ. Τορναρίτης υπογραμμίζει ότι η ανάληψη κοινών δράσεων και πρωτοβουλιών από τα Κοινοβούλια Ελλάδας και Κύπρου στο πλαίσιο του Συμβουλίου της Ευρώπης και, στο πλαίσιο της κοινοβουλευτικής διπλωματίας, ενισχύει τις κοινές προσπάθειες των δυο χωρών για σωστή ενημέρωση της διεθνούς κοινότητας και αντιμετώπιση της αυξανόμενης τουρκικής προκλητικότητας. Η ακλόνητη προσήλωσή Ελλάδας και Κύπρου στο διεθνές δίκαιο και τις αρχές και αξίες του Συμβουλίου της Ευρώπης, τονίζει ο κ. Τορναρίτης, αποτελεί την καλύτερη ασπίδα μας έναντι των απαράδεκτων μεθοδεύσεων της Τουρκίας. Θα πρέπει να εντείνουμε τις προσπάθειες και τις δράσεις μας, τονίζοντας με κάθε ευκαιρία πόσο επικριτική και επιζήμια είναι για την ειρήνη η ανοχή που επιδεικνύει η διεθνής κοινότητα έναντι της κλιμακούμενης τουρκικής επιθετικότητας και η λογική των «δυο μέτρων και δυο σταθμών», καταλήγει στην επιστολή του ο κ. Τορναρίτης.   

ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΕΝ ΒΟΥΛΗΣ ΤΩΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ
Πέμπτη, 14 Ιουλίου 2022