ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Βουλή των Αντιπροσώπων

Βουλή των Αντιπροσώπων

Δραστηριότητες

Αντιπροσωπία της Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Βουλής των Αντιπροσώπων της Τσεχίας πραγματοποιεί τριήμερη επίσκεψη στην Κύπρο - 02/05/2022

Αντιπροσωπία της Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Βουλής των Αντιπροσώπων της Τσεχίας πραγματοποιεί τριήμερη επίσκεψη στην Κύπρο - 02/05/2022

Αντιπροσωπία της Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Βουλής των Αντιπροσώπων της Τσεχίας φθάνει στην Κύπρο αύριο Τρίτη, 3 Μαΐου 2022, για πραγματοποίηση τριήμερης επίσκεψης, κατόπιν σχετικής πρόσκλησης της Βουλής των Αντιπροσώπων. Της αντιπροσωπίας ηγείται ο Πρόεδρος της Επιτροπής, κ. Ondřej Benešík και σε αυτή συμμετέχουν τα Μέλη, κα Marie Pošarová και κ. Martin Exner. Την αντιπροσωπία θα συνοδεύει ο Πρέσβης της Τσεχίας στην Κύπρο κ. Vladimir Němec.     

Κατά την παραμονή της στην Κύπρο, η αντιπροσωπία θα γίνει δεκτή από την Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων κ. Αννίτα Δημητρίου. Θα έχει, επίσης, χωριστές συναντήσεις με τον Πρόεδρο, κ. Χάρη Γεωργιάδη και Μέλη της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εξωτερικών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, τον Υπουργό Εξωτερικών κ. Ιωάννη Κασουλίδη και τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Νίκο Νουρή. Συναντήσεις θα πραγματοποιηθούν, εξάλλου, με τον Δήμαρχο Λευκωσίας κ. Κωνσταντίνο Γιωρκάτζη στο Δημαρχείο Λευκωσίας και τον Αντιδήμαρχο Αμμοχώστου κ. Χρύσανθο Ζανέττου και μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Αμμοχώστου στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου στη Δερύνεια.  

Ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εξωτερικών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων θα παραθέσει επίσημο γεύμα προς τιμή της τσεχικής αντιπροσωπίας. 

Η τσεχική αντιπροσωπία θα επισκεφθεί, τέλος, τη γραμμή κατάπαυσης του πυρός στην παλιά Λευκωσία και την περιοχή της Δερύνειας, καθώς και χώρους ιστορικού και πολιτιστικού ενδιαφέροντος.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΕΝ ΒΟΥΛΗΣ ΤΩΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ 
Δευτέρα, 2 Μαΐου 2022