ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Βουλή των Αντιπροσώπων

Βουλή των Αντιπροσώπων

Δραστηριότητες

Αντιπροσωπία της Βουλής των Αντιπροσώπων θα συμμετάσχει στην 3η Σύνοδο της ΚΣΣΕ στο Στρασβούργο - 17/06/2022

Αντιπροσωπία της Βουλής των Αντιπροσώπων θα συμμετάσχει στην 3η Σύνοδο της ΚΣΣΕ στο Στρασβούργο - 17/06/2022

Οι βουλευτές κ. Νίκος Τορναρίτης (επικεφαλής), κ. Γιώργος Λουκαϊδης, κα Χριστιάνα Ερωτοκρίτου και κ. Κωστής Ευσταθίου, μέλη της κυπριακής αντιπροσωπίας στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης (ΚΣΣΕ), μεταβαίνουν μεθαύριο, Κυριακή στο Στρασβούργο, για να συμμετάσχουν στις εργασίες του 3ου Μέρους της Συνόδου 2022 της ΚΣΣΕ, η οποία θα πραγματοποιηθεί μεταξύ 20 και 24 Ιουνίου 2022.  Την αντιπροσωπία θα συνοδεύουν η Ανώτερη Λειτουργός Διεθνών Σχέσεων κα Γαβριέλλα Μαραγκού και η Λειτουργός Διεθνών Σχέσεων της Βουλής κα Βενετία Αντωνιάδου.

Τη Σύνοδο θα απασχολήσουν, μεταξύ άλλων θεμάτων, ο ρόλος των πολιτικών κομμάτων στην εξάλειψη του ρατσισμού και στην προώθηση της πολυπολιτισμικότητας και της συμμετοχικότητας, οι τρέχουσες προκλήσεις για την ασφάλεια στην Ευρώπη, η πρόληψη και καταπολέμηση του αντισημιτισμού στην Ευρώπη και η εύρεση εναλλακτικών τρόπων προστασίας ασυνόδευτων ανήλικων προσφύγων.  

Ο κ. Λουκαΐδης, ως Εισηγητής της Επιτροπής για την τήρηση των υποχρεώσεων και δεσμεύσεων της Μάλτας στους τομείς της δημοκρατίας, του κράτους δικαίου και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, θα παρουσιάσει σχετική έκθεσή του και προσχέδιο ψηφίσματος.

Τη συνεδρία της Ολομέλειας θα προσφωνήσουν η Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας κα Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ο Βασιλιάς Γουλιέλμος Αλέξανδρος της Ολλανδίας και ο Υπουργός Εξωτερικών και Άμυνας της Ιρλανδίας κ. Simon Coveney, ως εκπρόσωπος της τρέχουσας Ιρλανδικής Προεδρίας της Επιτροπής Υπουργών του Συμβουλίου της Ευρώπης.  

Ανακοινωθέν Βουλής Αντιπροσώπων
Παρασκευή, 17 Ιουνίου 2022