ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Βουλή των Αντιπροσώπων

Βουλή των Αντιπροσώπων

Δραστηριότητες

Ο βουλευτής κ. Αβέρωφ Νεοφύτου στη Ρώμη, για Κοινοβουλευτική Συνάντηση στα πλαίσια της COP26 - 07/10/2021

Ο  βουλευτής κ. Αβέρωφ Νεοφύτου στη Ρώμη, για Κοινοβουλευτική Συνάντηση στα πλαίσια της COP26 - 07/10/2021

Ο  βουλευτής κ. Αβέρωφ Νεοφύτου, επικεφαλής της κυπριακής αντιπροσωπίας στη Διακοινοβουλευτική Ένωση (ΔΕ), μεταβαίνει αύριο στη Ρώμη, για να συμμετάσχει σε Κοινοβουλευτική Συνάντηση στα πλαίσια της 26ης Διάσκεψης των Συμβαλλομένων Μερών για τη Σύμβαση των Ηνωμένων Εθνών για την Κλιματική Αλλαγή (COP26). Τη Συνάντηση συνδιοργανώνουν η ΔΕ και το Ιταλικό Κοινοβούλιο, στις 8 και 9 Οκτωβρίου 2021. Τον κ. Νεοφύτου συνοδεύει η Ανώτερη Λειτουργός Διεθνών Σχέσεων της Βουλής κα Αυγούστα Χρίστου.

Κύρια θέματα της Συνάντησης είναι η πορεία των διαπραγματεύσεων στο πλαίσιο της COP26, οι πράσινες προσεγγίσεις για ανάκαμψη από την πανδημία Covid-19, η χρηματοδότηση παγκόσμιων πολιτικών για το κλίμα και η συνεισφορά των κοινοβουλίων στην επίτευξη των στόχων της COP26. 

Κατά τη συνάντηση, αναμένεται να υιοθετηθεί αναθεωρημένο προσχέδιο Συμπερασμάτων, το οποίο περιλαμβάνει κυρίως τρόπους επίλυσης των εκκρεμούντων ζητημάτων της Συμφωνίας του Παρισιού για την κλιματική αλλαγή, καθώς και αναφορές στην προσήλωση και τη δέσμευση των Κοινοβουλίων μελών της ΔΕ στον στόχο της συνολικής υλοποίησης της Συμφωνίας. Το τελικό Κείμενο Συμπερασμάτων θα υιοθετηθεί στη Γλασκώβη, τον προσεχή Νοέμβριο.

ANAKOINΩΘΕΝ ΒΟΥΛΗΣ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ
Πέμπτη, 7 Οκτωβρίου 2021