ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Βουλή των Αντιπροσώπων

Βουλή των Αντιπροσώπων

Δραστηριότητες

Η βουλευτής κα Σκεύη Κούτρα-Κουκουμά, συμμετείχε στην Ετήσια Κοινοβουλευτική Συνάντηση της Διακοινοβουλευτικής Ένωσης - 24/03/2021

Η βουλευτής κα Σκεύη Κούτρα-Κουκουμά, συμμετείχε στην Ετήσια Κοινοβουλευτική Συνάντηση της Διακοινοβουλευτικής Ένωσης - 24/03/2021

Η βουλευτής κα Σκεύη Κούτρα-Κουκουμά, μέλος της κυπριακής αντιπροσωπίας στη Διακοινοβουλευτική Ένωση (ΔΕ), συμμετείχε χθες στην Ετήσια Κοινοβουλευτική Συνάντηση, που συνδιοργάνωσαν διαδικτυακά η ΔΕ και η UN Women, στο πλαίσιο της 65ης συνάντησης της Επιτροπής για το Καθεστώς των Γυναικών, με θέμα «Τι δέον γενέσθαι για την επίτευξη ίσης συμμετοχής γυναικών και ανδρών στην πολιτική ζωή μετά τον Covid-19».

Σε παρέμβασή της, η κα Κουκουμά,  επισημαίνοντας ότι η σχέση των γυναικών με την πολιτική ήταν ανέκαθεν δύσκολη, καθότι βασισμένη σε λανθασμένα στερεότυπα και προκαταλήψεις, υπογράμμισε ότι η τρέχουσα κατάσταση υπαγορεύει δυναμικότερους και εντονότερους αγώνες για τις γυναίκες σε όλο τον κόσμο. Η κα Κουκουμά ανέφερε ότι, επιπρόσθετα του φόβου και της ανασφάλειας που προκαλεί η πανδημία, οι γυναίκες είναι περισσότερο εκτεθειμένες στον κίνδυνο της ανεργίας, της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού που επηρεάζουν την ποιότητα ζωής τους. Επεσήμανε δε ιδιαίτερα το φαινόμενο της ενδοοικογενειακής βίας, το μέγεθος και η ένταση του οποίου, όπως είπε, καταγράφονται πλέον ξεκάθαρα εν μέσω της πανδημίας. 

Αποτελεί καθήκον και υποχρέωση όλων να τεθούν τα θέματα που επηρεάζουν τη ζωή των γυναικών στην πολιτική ατζέντα, προκειμένου να επιτευχθεί ίση συμμετοχή γυναικών και ανδρών στην πολιτική ζωή στη μετά Covid-19 εποχή, υπογράμμισε η κα Κουκουμά. Είναι καιρός, τόνισε η Κύπρια βουλευτής, να μεταφραστούν τα λόγια σε πράξεις για υπεράσπιση του δικαιώματος ίσης αμοιβής, για επένδυση στην υγεία, στην εκπαίδευση, στις δομές φροντίδας για παιδιά και ηλικιωμένους. Η κα Κουκουμά σημείωσε, συναφώς, την ψήφιση από τη Βουλή των Αντιπροσώπων νόμου για την ποινικοποίηση του σεξισμού, τον περασμένο Δεκέμβριο, αναφέροντας ότι η συγκεκριμένη νομοθεσία μπορεί να διευρυνθεί περαιτέρω, ώστε να περιλάβει πρόνοιες που αφορούν στη σεξουαλική βία και παρενόχληση, τον βιασμό, την εκδικητική πορνογραφία κ.ά..

ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΕΝ ΒΟΥΛΗΣ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ
Τετάρτη, 24 Μαρτίου 2021