ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Βουλή των Αντιπροσώπων

Βουλή των Αντιπροσώπων

Δραστηριότητες

H Πρόεδρος της Βουλής επισκέπτεται χώρους υποδοχής Ουκρανών προσφύγων στην Πολωνία - 19/04/2022

H Πρόεδρος της Βουλής επισκέπτεται χώρους υποδοχής Ουκρανών προσφύγων στην Πολωνία - 19/04/2022

Χώρους υποδοχής Ουκρανών προσφύγων στην Πολωνία επισκέπτεται η Πρόεδρος της Βουλής, Αννίτα Δημητρίου, στο πλαίσιο συνάντησης που πραγματοποιείται μεταξύ γυναικών Προέδρων κοινοβουλίων της ΕΕ. Η Πρόεδρος της Βουλής έφτασε στα σύνορα Πολωνίας – Ουκρανίας την Τρίτη, όπου δήλωσε ότι η συνάντηση αυτή είναι μία κοινή πρωτοβουλία από τις γυναίκες προέδρους από όλα τα Κοινοβούλια, στην οποία πρωτοστάτησε η Πρόεδρος του Κοινοβουλίου της Πολωνίας, Elzbieta Witek.

«Την ευχαριστούμε, γιατί έτσι θα μπορέσουμε με έμπρακτο τρόπο να ενημερωθούμε για την κατάσταση στους χώρους υποδοχής των προσφύγων στα σύνορα Πολωνίας – Ουκρανίας και να διαπιστώσουμε ιδίοις όμμασι το δράμα που συνεχίζει να εκτυλίσσεται αυτές τις μέρες», ανέφερε η κ. Δημητρίου σε δηλώσεις της στην Πολωνία.

Υπογράμμισε ότι «η Κυπριακή Δημοκρατία δεν θα μπορούσε να μην αποδεχθεί μία τέτοια πρόσκληση και η Βουλή των Αντιπροσώπων θα βρίσκεται εκεί θεσμικά, τονίζοντας για ακόμα μία φορά ότι η συνέπεια στη στάση αρχών είναι για εμάς απαράβατη και αταλάντευτη».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, είπε ότι «θα γίνει μία εκτενής συζήτηση σε ανώτατο επίπεδο και ανταλλαγή απόψεων για έμπρακτους τρόπους στήριξης, για να ενημερώσουμε κάθε χώρα που θα λάβει μέρος ποια είναι η παρούσα κατάσταση και τα δεδομένα που έχουμε να διαχειριστούμε». Σκοπός, σύμφωνα με την κ. Δημητρίου, είναι να μπορέσουν οι χώρες να βοηθήσουν η μία την άλλη, «κάτω από το πρίσμα της ενότητας και της συλλογικότητας και κάτω από την ομπρέλα της ΕΕ», προκειμένου να βρουν τους τρόπους αντιμετώπισης της μεγαλύτερης προσφυγικής κρίση που γνωρίζει η Ευρώπη στις μέρες μας, όπως είπε.

«Είναι ο τρόπος να δείξουμε τη συμπαράστασή μας απέναντι στους ανθρώπους που βιώνουν αυτή τη φρικαλεότητα, που έχουν χάσει τα σπίτια τους, τις περιουσίες τους, τους δικούς τους ανθρώπους. Είναι το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε», κατέληξε.

Η κυπριακή αποστολή θα επιστρέψει από την Πολωνία στις 21 Απριλίου.

ΚΥΠΕ - 19/04/2022