ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Βουλή των Αντιπροσώπων

Βουλή των Αντιπροσώπων

Δραστηριότητες

Η ΠτΒ θα συμμετάσχει στην 15η Διάσκεψη των Προέδρων των Κοινοβουλίων των Μικρών Κρατών Ευρώπης, στο Μονακό – 10/06/2022

Η ΠτΒ θα συμμετάσχει στην 15η Διάσκεψη των Προέδρων των Κοινοβουλίων των Μικρών Κρατών Ευρώπης, στο Μονακό – 10/06/2022

Η Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων κα Αννίτα Δημητρίου αναχωρεί αύριο Κυριακή για το Μονακό, για να συμμετάσχει στη 15η Διάσκεψη των Προέδρων των Κοινοβουλίων των Μικρών Κρατών Ευρώπης, την οποία φιλοξενεί το Κοινοβούλιο της χώρας, μεταξύ 12 και 14 Ιουνίου 2022. Την Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων συνοδεύει η Γενική Διευθύντρια της Βουλής κα Τασούλα Ιερωνυμίδου και η Ανώτερη Λειτουργός Διεθνών Σχέσεων κα Σόφη Τσουρή.

Στη Διάσκεψη συμμετέχουν τα Κοινοβούλια του Αγίου Μαρίνου, της Ανδόρας, της Ισλανδίας, της Κύπρου, του Λιχτενστάιν, του Λουξεμβούργου, της Μάλτας, του Μαυροβουνίου και του Μονακό.

Κατά τη διάρκεια της Διάσκεψης θα συζητηθούν ο ρόλος των Κοινοβουλίων των μικρών κρατών Ευρώπης κατά τη διάρκεια της πανδημίας του Covid-19 και τα διδάγματα που αντλήθηκαν από τον τρόπο διαχείρισης της εν λόγω κρίσης, η οικονομική και τουριστική ανάπτυξη των μικρών κρατών Ευρώπης, καθώς και οι εμπειρίες γυναικών ηγέτιδων κυβερνήσεων, κοινοβουλίων και επιχειρήσεων. 

Η Διάσκεψη θα ολοκληρωθεί με την υιοθέτηση Κοινής Δήλωσης και την πραγματοποίηση κοινής διάσκεψης τύπου. Οι συμμετέχοντες Προέδροι Κοινοβουλίων ή εκπρόσωποί τους θα γίνουν εξάλλου δεκτοί από τον Πρωθυπουργό του Μονακό, κ. Pierre Dartout.

Στο περιθώριο της Διάσκεψης, η Πρόεδρος της Βουλής θα έχει χωριστές συναντήσεις με τον Πρόεδρο του Κοινοβουλίου του Μονακό κ. Stephane Valeri, τον Πρόεδρο του Κοινοβουλίου της Μάλτας κ. Angelo Farrugia και την Πρόεδρο του Κοινοβουλίου του Μαυροβουνίου κα Danijela Durović.