ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Βουλή των Αντιπροσώπων

Βουλή των Αντιπροσώπων

Δραστηριότητες

Η Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων δέχθηκε σε αποχαιρετιστήρια συνάντηση τον Βρετανό Ύπατο Αρμοστή - 25/7/2022

Η Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων δέχθηκε σε αποχαιρετιστήρια συνάντηση τον Βρετανό Ύπατο Αρμοστή - 25/7/2022

Η Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων κα Αννίτα Δημητρίου δέχθηκε σήμερα τον Ύπατο Αρμοστή του Ηνωμένου Βασιλείου (ΗΒ) κ. Stephen Lillie, με την ευκαιρία της ολοκλήρωσης της θητείας του στην Κύπρο.

Η κα Δημητρίου σημείωσε την αγαστή συνεργασία που έχει αναπτυχθεί μεταξύ της Βουλής των Αντιπροσώπων και της Ύπατης Αρμοστείας του Ηνωμένου Βασιλείου και εξέφρασε ευχαριστίες για την ουσιαστική συμβολή του κ. Lillie στην περαιτέρω ενίσχυσή της στη διάρκεια της θητείας του. Σε αυτό το πλαίσιο, η Πρόεδρος της Βουλής έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην καθόλα επιτυχή επίσκεψη του Sir Lindsey Hoyle, την πρώτη επίσημη επίσκεψη που πραγματοποίησε Πρόεδρος της Βουλής των Κοινοτήτων στην Κύπρο, τον περασμένο Φεβρουάριο, υπογραμμίζοντας τις υπάρχουσες προοπτικές και ευκαιρίες για συνέχιση και περαιτέρω ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών και των Κοινοβουλίων τους σε τομείς κοινού ενδιαφέροντος.

Αναφερόμενη στις τρέχουσες εξελίξεις όσον αφορά στο κυπριακό πρόβλημα, η Πρόεδρος της Βουλής εξέφρασε απογοήτευση για την απόρριψη από την τουρκική πλευρά των μέτρων οικοδόμησης εμπιστοσύνης που πρότεινε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, τονίζοντας ότι αμετάθετος στόχος της Ελληνοκυπριακής πλευράς είναι η επανέναρξη των συνομιλιών, προς επανένωση της Κύπρου σε συνθήκες ειρήνης και ασφάλειας, σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο και τα σχετικά ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.

Από πλευράς του, ο κ. Lillie ανέφερε ότι η πολιτική του Ηνωμένου Βασιλείου ήταν και παραμένει συνεπής όσον αφορά στο κυπριακό πρόβλημα, διαβεβαιώνοντας για τη διαρκή στήριξη της χώρας του στις προσπάθειες για επανεκκίνηση της διαδικασίας των συνομιλιών. Ο Βρετανός Ύπατος Αρμοστής εξέφρασε ευχαριστίες για την εξαιρετική συνεργασία του με τη Βουλή των Αντιπροσώπων στη διάρκεια της θητείας του και την ικανοποίησή του για τη συνεχή ενδυνάμωση των διμερών σχέσεων και της συνεργασίας μεταξύ Ηνωμένου Βασιλείου και Κύπρου.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΕΝ ΒΟΥΛΗΣ ΤΩΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ
25 Ιουλίου 2022