ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Βουλή των Αντιπροσώπων

Βουλή των Αντιπροσώπων

Δραστηριότητες

Συνάντηση της Προέδρου της Βουλής με τον Γενικό Γραμματέα της ΔΣΟ - 09/10/2021

Συνάντηση της Προέδρου της Βουλής με τον Γενικό Γραμματέα της ΔΣΟ - 09/10/2021

Η Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων κα Αννίτα Δημητρίου είχε χθες το απόγευμα συνάντηση με τον Έλληνα βουλευτή και Γενικό Γραμματέα της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης της Ορθοδοξίας (ΔΣΟ) δρα Μάξιμο Χαρακόπουλο.  Ο δρ Χαρακόπουλος βρίσκεται στην Κύπρο εκπροσωπώντας τον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων κ. Κωνσταντίνο Τασούλα για να συμμετάσχει στην ετήσια αντικατοχική εκδήλωση «Μέρες Μνήμης Μόρφου» που διοργανώνει για 41η χρονιά ο Δήμος Μόρφου. 

Στη συνάντηση παρέστησαν επίσης οι βουλευτές κ. Πανίκος Λεωνίδου, επικεφαλής της κυπριακής αντιπροσωπίας στη ΔΣΟ και κ. Χρίστος Ορφανίδης.

Κατά τη συνάντηση, η Πρόεδρος της Βουλής εξέφρασε ευχαριστίες για τη σταθερή στήριξη της ΔΣΟ στις προσπάθειες επίλυσης του κυπριακού προβλήματος στη βάση του διεθνούς δικαίου και των σχετικών ψηφισμάτων του ΟΗΕ. Η κα Δημητρίου σημείωσε το πολύ σημαντικό έργο που επιτελεί η ΔΣΟ και την ουσιαστική συνεισφορά της Συνέλευσης στο διεθνές γίγνεσθαι και ιδιαίτερα προς όφελος της ενότητας των Ορθοδόξων χωρών και λαών. Σημείωσε επίσης τις προσπάθειες του Οργανισμού για την προώθηση της αλληλοκατανόησης και του αμοιβαίου σεβασμού μεταξύ Χριστιανών και Μουσουλμάνων, ειδικότερα στην ασταθή περιοχή της Μέσης Ανατολής. 

Ο δρ Χαρακόπουλος υπογράμμισε την ουσιαστική και εποικοδομητική συμβολή των Μελών της Βουλής των Αντιπροσώπων στο έργο της Συνέλευσης. Αναφέρθηκε επίσης στις δραστηριότητες της ΔΣΟ, οι οποίες, όπως ανέφερε, σκοπούν στην προαγωγή του αλληλοσεβασμού και της ειρηνικής συνύπαρξης των λαών, ανεξαρτήτως καταγωγής και θρησκευτικών πεποιθήσεων. 

Κατά τη συνάντηση, εκφράστηκε η κοινή βούληση για περαιτέρω ενδυνάμωση των δεσμών και της συνεργασίας μεταξύ της Βουλής των Αντιπροσώπων και της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης της Ορθοδοξίας στο πλαίσιο της κοινοβουλευτικής διπλωματίας.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΕΝ ΒΟΥΛΗΣ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ
Σάββατο, 9 Οκτωβρίου 2021