ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Βουλή των Αντιπροσώπων

Βουλή των Αντιπροσώπων

Δραστηριότητες

Η ΠτΒ κα Αννίτα Δημητρίου δέχθηκε τον Πρέσβη της Ρουμανίας στην Κύπρο κ. Dan Michalache - 29/09/2021

Η ΠτΒ κα Αννίτα Δημητρίου δέχθηκε τον Πρέσβη της Ρουμανίας στην Κύπρο κ. Dan Michalache - 29/09/2021

Η Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων κα Αννίτα Δημητρίου δέχθηκε σήμερα τον Πρέσβη της Ρουμανίας στην Κύπρο κ. Dan Michalache. Τον Ρουμάνο Πρέσβη συνόδευε η Επιτετραμμένη της Πρεσβείας Δρ Lavinia Ochea.

Η Πρόεδρος της Βουλής εξέφρασε την εκτίμησή της για τη στάση αρχών που τηρεί η Ρουμανία όσον αφορά το κυπριακό πρόβλημα και υπογράμμισε την ετοιμότητα της Ελληνοκυπριακής πλευράς για άμεση επανέναρξη των διαπραγματεύσεων, με στόχο την επίτευξη λύσης, σύμφωνα με τα περί Κύπρου ψηφίσματα των Ηνωμένων Εθνών και τις ευρωπαϊκές αρχές και αξίες.

Ο κ. Michalache υπογράμμισε την προσήλωση της Ρουμανίας σε αρχές και τη στήριξη της χώρας του στις προσπάθειες επίλυσης του Κυπριακού, στη βάση του διεθνούς δικαίου και των σχετικών ψηφισμάτων του ΟΗΕ.  

Κατά τη συνάντηση, υπογραμμίστηκαν οι διαχρονικοί δεσμοί φιλίας που συνδέουν την Κύπρο και τη Ρουμανία και η κοινή βούληση για περαιτέρω προώθηση της μεταξύ τους συνεργασίας σε διάφορους τομείς, περιλαμβανομένου του κοινοβουλευτικού, μέσω ενισχυμένων ανταλλαγών σε διάφορα επίπεδα.  

Ανταλλάγηκαν, εξάλλου, απόψεις για θέματα διεθνούς ενδιαφέροντος, περιλαμβανομένης της εκπροσώπησης των γυναικών στα κέντρα λήψης αποφάσεων. Η Πρόεδρος της Βουλής τόνισε ότι η ενθάρρυνση της συμμετοχής περισσότερων γυναικών στην πολιτική, επιτυγχάνοντας τη συμφιλίωση μεταξύ οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής, εντάσσεται στις προτεραιότητές της, όπως και άλλα καίρια θέματα, στην προσπάθεια αντιμετώπισης σοβαρών προκλήσεων και της οικοδόμησης ενός καλύτερου και πιο ελπιδοφόρου μέλλοντος στη μετά Covid-19 εποχή.   

-------------------------

ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΕΝ ΒΟΥΛΗΣ ΤΩΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ,
Τετάρτη, 29 Σεπτεμβρίου 2021