ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Βουλή των Αντιπροσώπων

Βουλή των Αντιπροσώπων

Δραστηριότητες

Η Πρόεδρος της Βουλής δέχθηκε τον Πρέσβη της Παλαιστίνης στην Κύπρο - 07/10/2021

Η Πρόεδρος της Βουλής δέχθηκε τον Πρέσβη της Παλαιστίνης στην Κύπρο - 07/10/2021

Η Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων κα Αννίτα Δημητρίου δέχθηκε σήμερα τον Πρέσβη της Παλαιστίνης στην Κύπρο κ. Abdallah Attari.

Κατά τη συνάντηση, υπογραμμίστηκαν οι ιστορικοί δεσμοί και οι φιλικές σχέσεις που συνδέουν την Κύπρο και την Παλαιστίνη, στη βάση κοινών αρχών και παράλληλων αγώνων.

Η Πρόεδρος της Βουλής εξέφρασε ευχαριστίες για τη θέση αρχών της Παλαιστίνης όσον αφορά το κυπριακό πρόβλημα. Η κα Δημητρίου στηλίτευσε τις εντεινόμενες τουρκικές προκλήσεις στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Κύπρου και τις επιδιώξεις της τουρκικής πλευράς για δημιουργία νέων τετελεσμένων ειδικότερα στην περίκλειστη περιοχή της Αμμοχώστου και τόνισε την προσήλωση της Ελληνοκυπριακής πλευράς στο στόχο της επίλυσης του Κυπριακού στη βάση του διεθνούς δικαίου και των σχετικών ψηφισμάτων του ΟΗΕ.  

Η Πρόεδρος επαναβεβαίωσε παράλληλα τη σταθερή θέση αρχών και τη στήριξη της Κύπρου όσον αφορά την επίλυση του Παλαιστινιακού ζητήματος. Η κα Δημητρίου τόνισε την ετοιμότητα της Βουλής των Αντιπροσώπων να συμβάλει, κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο, στον στόχο της επίτευξης συνθηκών ειρήνης, σταθερότητας και συνεργασίας στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, στο πλαίσιο της κοινοβουλευτικής διπλωματίας.   

Ο κ. Attari υπογράμμισε την πάντοτε σταθερή και κρυστάλλινη, όπως είπε, θέση αρχών της Παλαιστίνης όσον αφορά το κυπριακό πρόβλημα και εξέφρασε παράλληλα ειλικρινείς ευχαριστίες για τη διαχρονική στήριξη της Κύπρου στο Παλαιστινιακό ζήτημα. Ο κ. Attari εξέφρασε την ελπίδα όπως η Κύπρος, έχοντας ιδιαίτερες ευαισθησίες, βοηθήσει να κτιστούν σχέσεις στη βάση της αλληλοκατανόησης. 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΕΝ ΒΟΥΛΗΣ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ
Πέμπτη, 7 Οκτωβρίου 2021