ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Βουλή των Αντιπροσώπων

Βουλή των Αντιπροσώπων

Δραστηριότητες

Αναφορές της Προέδρου της Βουλής στην Ολομέλεια - 07/10/2021

Αναφορές της Προέδρου της Βουλής στην Ολομέλεια - 07/10/2021

Αναφορά της Προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων κας Αννίτας Δημητρίου στον Μήνα Ευαισθητοποίησης κατά του Καρκίνου του Μαστού κατά τη συνεδρία της Ολομέλειας

Ο Οκτώβριος έχει καθιερωθεί διεθνώς ως Μήνας Ευαισθητοποίησης κατά του Καρκίνου του Μαστού και κατά τη διάρκειά του λαμβάνουν χώρα ποικίλες δράσεις και εκστρατείες ενημέρωσης, στήριξης, αλλά και συγκέντρωσης πόρων για την αντιμετώπιση της πιο συχνά εμφανιζόμενης μορφής καρκίνου στις γυναίκες. Ωστόσο η πρόληψη, η έγκαιρη διάγνωση και οι διαρκώς εξελισσόμενες θεραπείες καθιστούν αντιμετωπίσιμη τη νόσο και αυξάνουν το ποσοστό πλήρους ίασης. Εκ μέρους της Βουλής των Αντιπροσώπων θα ήθελα να εκφράσω τις θερμές ευχαριστίες μου στη Europa Donna Κύπρου για το αξιέπαινο έργο της όσον αφορά την ενημέρωση του κοινού για τον καρκίνο του μαστού και τη στήριξη στους καρκινοπαθείς συμπολίτες μας και τις οικογένειές τους, κυρίως εν μέσω των δύσκολων συνθηκών που προκάλεσε η πανδημία.

Ως νομοθετικό σώμα εκφράζουμε την αμέριστη στήριξή μας σε όλους όσοι αγωνίζονται ενάντια στον καρκίνο, καθώς και την πρόθεσή μας να συνεχίσουμε να στηρίζουμε κάθε προσπάθεια που συμβάλλει στην προστασία της υγείας και της ποιότητας ζωής των πολιτών.  Ως ένδειξη των πιο πάνω, το κυρίως κτήριο της Βουλής θα φωταγωγηθεί σήμερα με το συμβολικό ροζ χρώμα.


Αναφορά της Προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων κας Αννίτας Δημητρίου στην επέτειο της Κυπριακής Ανεξαρτησίας κατά τη συνεδρία της Ολομέλειας

Με αφορμή τη συμπλήρωση αύριο εξήντα ενός χρόνων από την ανακήρυξη της Κυπριακής Δημοκρατίας, αποτίνουμε φόρο τιμής και ευγνωμοσύνης σε όλους όσοι αγωνίστηκαν και πρόσφεραν τη ζωή τους στον αγώνα για απαλλαγή από τη βρετανική αποικιοκρατία και για την αναγνώριση της Κύπρου ως ανεξάρτητου κράτους. Μνημονεύουμε, επίσης, και όλους όσοι διαδραμάτισαν σημαντικό ρόλο στην πρόοδο της Κύπρου και της κοινωνίας της όλα αυτά τα χρόνια. Η Κυπριακή Δημοκρατία, εύθραυστη από τα σπάργανά της, μετράει ακόμη πληγές από το δίδυμο έγκλημα του προδοτικού πραξικοπήματος και της βάρβαρης τουρκικής εισβολής, ευρισκόμενη καθημερινά προ των  τουρκικών μεθοδεύσεων και προκλήσεων.

Ως Βουλή των Αντιπροσώπων διακηρύσσουμε τη δέσμευσή μας για συνέχιση του αγώνα προς εξεύρεση βιώσιμης λύσης του κυπριακού προβλήματος, στη βάση των σχετικών ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, και για τη διασφάλιση της εδαφικής ακεραιότητας, της κυριαρχίας και της ανεξαρτησίας μίας πατρίδας, στην οποία ο λαός της, Ελληνοκύπριοι, Τουρκοκύπριοι, Μαρωνίτες, Αρμένιοι και Λατίνοι θα ζουν ειρηνικά και με ασφάλεια.

Αγαπητοί συνάδελφοι, σας καλώ να τηρήσουμε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των υπερασπιστών της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Αιωνία τους η μνήμη.