ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Βουλή των Αντιπροσώπων

Βουλή των Αντιπροσώπων

Δραστηριότητες

Αναφορά Προέδρου Βουλής στην Κλαίρη Αγγελίδου - Συνεδρία Ολομέλειας 2 Απριλίου 2021

Αναφορά Προέδρου Βουλής στην Κλαίρη Αγγελίδου - Συνεδρία Ολομέλειας 2 Απριλίου 2021

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,

Ανήμερα της επετείου της έναρξης του απελευθερωτικού αγώνα 1955-1959 έφυγε από τη ζωή μια σημαντική προσωπικότητα της πολιτικής και των γραμμάτων: η πρώην βουλευτής και πρώην Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού, καθώς και αγωνίστρια της ΕΟΚΑ Κλαίρη Αγγελίδου.  

Η Κλαίρη Αγγελίδου γεννήθηκε στην Αμμόχωστο το 1932. Φοιτήτρια ακόμη εντάχθηκε στις τάξεις της ΕΟΚΑ και υπήρξε υπεύθυνη όλων των γυναικείων ομάδων της οργάνωσης στην περιοχή Καρπασίας. Μετά το πέρας των σπουδών της στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών εργάστηκε ως φιλόλογος μέχρι το 1991, οπότε και εξελέγη βουλευτής εκλογικής περιφέρειας Αμμοχώστου του Συνασπισμού ΔHΣΥ-Κόμμα Φιλελευθέρων. Το 1993 διορίστηκε Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού, θέση την οποία υπηρέτησε μέχρι το 1997.
Παράλληλα, η Κλαίρη Αγγελίδου ανέπτυξε πλούσιο συγγραφικό έργο, για το οποίο έλαβε πολλές διακρίσεις τόσο στην Κύπρο όσο και στο εξωτερικό, ιδιαίτερα στον τομέα της ποίησης. Υπήρξε επίσης μέλος πληθώρας πολιτιστικών και ακαδημαϊκών συλλόγων.

Διερμηνεύοντας τα αισθήματα όλων των μελών του σώματος, θέλω να εκφράσω τη βαθιά μας θλίψη και τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους οικείους της Κλαίρης Αγγελίδου. 

Σας καλώ τώρα να τηρήσουμε μονόλεπτη σιγή στη μνήμη της εκλιπούσας.