RSS YouTube Spacer
Ελληνικά Spacer - Spacer Türkçe Spacer - Spacer English
Κυπριακή Δημοκρατία

Χαιρετισμός του Προέδρου της Βουλής στην Τελετή Βράβευσης των Κορυφαίων Αθλητών του 2016 - 19/12/2016

Χαιρετισμός του Προέδρου της Βουλής στην Τελετή Βράβευσης των Κορυφαίων Αθλητών του 2016 - 19/12/2016

Χαιρετισμός του Προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων κ. Δημήτρη Συλλούρη στην Τελετή Βράβευσης των Κορυφαίων Αθλητών του 2016 - Δευτέρα, 19 Δεκεμβρίου 2016 - Ξενοδοχείο Χίλτον Παρκ - 7.30 μ.μ.

Είναι με ιδιαίτερη ικανοποίηση και συγκίνηση που στέκομαι απέναντι στους αθλητές μας, οι οποίοι θα τιμηθούν για τις διακρίσεις τους στο διεθνή  χώρο. Οι νέοι μας για άλλη μια φορά, μέσω του αθλητισμού, δείχνουν το δρόμο της αγωνιστικότητας, της αποφασιστικότητας και της πίστης ότι όσο μικρή και αν είμαστε ως χώρα μπορούμε να διεκδικούμε και να πετυχαίνουμε στόχους.

Πολλές φορές η νεολαία μας βρέθηκε στο στόχαστρο της αρνητικής κριτικής για τη συμπεριφορά της ή για έλλειψη οράματος. Σήμερα όμως, βραβεύουμε με περηφάνια τους νέους μας που μας εκπροσώπησαν επάξια σε διεθνείς αγώνες, προβάλλοντας την Κύπρο σε όλους τους λαούς του κόσμου, υψώνοντας τη σημαία της Κυριακής Δημοκρατίας όπου και αν αγωνίστηκαν. Είναι αυτοί οι νέοι που αποδείχθηκαν οι καλύτεροι πρεσβευτές της πατρίδας μας στο εξωτερικό κάνοντας σπουδαία δουλειά. Οι επιτυχίες τους δεν αντανακλούν μόνο στον αθλητισμό αλλά συμβάλλουν και στη στήριξη της κρατικής μας οντότητας. Το σύνθημα της εκδήλωσης “Η Κύπρος Ψηλότερα με τον Αθλητισμό”, απόλυτα εύστοχο, αποδίδει τη σημασία των επιτυχιών του αθλητισμού.

Η διάκριση αθλητών μας στους Ολυμπιακούς αγώνες, οι επιτυχίες μαθητών αθλητών μας στην Παγκόσμια Γυμνασιάδα μέσα στην Τουρκία, οι επιτυχίες ομάδων μας στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις στα ομαδικά αθλήματα, τόσο σε επίπεδο συλλόγων όσο και σε επίπεδο εθνικών ομάδων, δείχνουν ότι οι νέοι μας έχουν δυνατότητες και αποφασιστικότητα όταν έχουν στόχους, στήριξη και καθοδήγηση.

Θα τιμηθούν απόψε επίσης άτομα για το ήθος και για την προσφορά τους στον αθλητισμό και την κοινωνία.

Συγχαίρω όλους όσοι θα τιμηθούν και εύχομαι να συνεχίσουν να υπηρετούν τον αθλητισμό της Κύπρου με επιτυχία και με ακόμα μεγαλύτερες διακρίσεις.

Μαζί με τα συγχαρητήριά μου προς την Ένωση Αθλητικογράφων Κύπρου, για αυτή τη λαμπρή εκδήλωση, επιτρέψετε μου να απευθύνω παραίνεση τόσο στους αθλητικούς συντάκτες όσο και σε όλους του αθλητικούς παράγοντες που είναι μαζεμένοι απόψε σε αυτή την αίθουσα.  Θα ήθελα, για το καλό του αθλητισμού και της κοινωνίας, τα μηνύματα της αποψινής εκδήλωσης να αποτελέσουν βίωμα για όλους όσους ασχολούνται με τον αθλητισμό.  Όπως λέμε ότι ο αθλητισμός ανεβάζει ψηλά την Κύπρο με τις διακρίσεις, μπορούμε να πούμε ότι ο υγιής αθλητισμός μπορεί να συμβάλει στην καθοδήγηση των νέων της Κύπρου για απόκτηση σωστής νοοτροπίας, εμπέδωση της ευγενούς άμιλλας σε όλες τις δραστηριότητες της ζωής.

Θεωρώ ότι έχει τη δύναμη ο αθλητισμός να παίξει αποφασιστικό ρόλο στην προσπάθεια να αποκατασταθούν αρχές και αξίες στον τόπο μας. Δεν είναι η βραδιά για να αναφερθούμε στα προβλήματα διαφθοράς που υπάρχουν και στον αθλητισμό σε προέκταση της διαφθοράς που υπάρχει στους άλλους τομείς της κοινωνίας μας. Είμαι βέβαιος όμως ότι, αν θέλετε εσείς που υπηρετείτε τον αθλητισμό, μπορείτε να συμβάλετε αποτελεσματικά στην πάταξη των αρνητικών φαινομένων δίνοντας επιλογές στους νέους μας για υγιή απασχόληση μακριά από τους επικίνδυνους πειρασμούς.

Ευελπιστώ πως η Βουλή θα μπορέσει να εγκρίνει νομοσχέδια που προτείνει η Κυβέρνηση για πάταξη της διαφθοράς στον αθλητισμό, των στημένων αγώνων και την εξάλειψη της βίας από τα γήπεδα.  Σε αυτή την προσπάθεια θα πρέπει όλοι να βρεθούμε στο ίδιο στρατόπεδο, Κυβέρνηση, Βουλή και αθλητικοί φορείς.

Εκδηλώσεις όπως τη σημερινή, πρέπει να αποτελούν φάρο για το μέλλον και μαζί με την περηφάνια να δίνουν και τροφή προβληματισμού, για να διορθώνουμε λάθη και να δίνουμε όραμα στους νέους μας.

Για άλλη μια φορά συγχαίρω τους τιμώμενους και τους διοργανωτές για την άψογη εκδήλωση, εύχομαι σε όλους για καλές γιορτές και το νέο έτος 2017 να ανατείλουν καλύτερες μέρες για τη μαρτυρική μας Κύπρο.
 


ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ
spacer
Βουλή των Αντιπροσώπων © Πνευματικά δικαιώματα 2019
spacer
Δημιούργημα της: Dynamic Works | Με την ισχύ του DWCMS